Elevii Colegiului "Ana Aslan" au făcut cunoştinţă cu Poliţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii s-au lăsat amprentaţi, ca să vadă ce presupune meseria de poliţist. Proiectul „Meseria este brăţară de aur" face parte din manifestările organizate la Şcoala de Vară.

Un grup de copii din clasele a I-a, a II-a şi a III-a, de la Coelgiul "Ana Aslan", însoţiţi de cadre didactice, au vizitat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila.

În cadrul programului Şcoala de vară, elevii desfăşoară o serie de activităţi prin care află cât mai multe despre diferite meserii, direct de la profesioniştii din domeniu.

Poliţiştii au discutat cu copiii, le-au explicat care sunt îndatoririle pe care le au în exercitarea profesiei şi au aflat ce trebuie să facă dacă, mai târziu, vor dori să urmeze această meserie

Pentru a ilustra mai bine situaţii din activitatea lor curentă, poliţiştii criminalişti şi luptătorii de la Serviciul de Intervenţie Rapidă au venit în faţa copiilor, le-au povestit care sunt atribuţiile fiecărui serviciu şi le-au prezentat instrumentele pe care le folosesc în desfăşurarea activităţilor.

Şapte luptători antrenaţi pentru intervenţii rapide s-au aliniat în faţa copiilor, purtând uniformele specifice. Ţinuta specială şi disciplina i-au impresionat pe copii, chiar din primele momente.

Poliţiştii le-au explicat micuţilor care este rolul luptătorilor de intervenţie şi care sunt situaţiile în care aceştia acţionează. Astfel, au avut posibilitatea să afle la ce folosesc dispozitivele etalate şi modul în care acestea sunt utilizate.

De asemenea, copiilor le-au fost prezentate şi maşinile speciale ale luptătorilor de intervenţie.

Poliţiştii de la Serviciul Criminalistic au prezentat trusele speciale cu care sunt realizate investigaţii acolo unde s-a săvârşit o infracţiune şi ce face un poliţist odată ajuns acolo, ce instrumente de lucru foloseşte, cum sunt prelevate urmele de obiecte sau urmele papilare (amprentele).

Copiii au fost curioşi să afle ce sunt de fapt amprentele şi cum este identificată o persoană după amprente. Spre amuzamentul celor mici, poliţiştii le-au arătat efectiv cum sunt prelevate amprentele, câţiva copii oferindu-se voluntar să fie în postura de persoane amprentate.

Lucrătorii Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii le-au oferit copiilor pliante cu sfaturi utile pentru creşterea siguranţei utilizării internet-ului, dar şi pentru prevenirea exploatării lor.

Chiar dacă elevii care au luat parte la activitate nu sunt la vârsta la care să poată formula o opţiune pentru o viitoare profesie, astfel de activităţi, pe lângă faptul că le stârnesc interesul şi curiozitatea faţă de anumite meserii, nu fac decât să-i informeze corect pe cu privire la atribuţiile şi responsabilităţile fiecărui profesionist, indiferent de domeniul de activitate, precizează surse din cadrul IPJ Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite