Brăila:Monumentele istorice sunt distruse de „săracii" chiriaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După ce a dat foc casei unde locuia cu chirie socială, Ilie Vasile cere dreptul la o altă locuinţă de la DSP
După ce a dat foc casei unde locuia cu chirie socială, Ilie Vasile cere dreptul la o altă locuinţă de la DSP

Sute dintre beneficiarii locuinţelor din fondul de stat din Centrul Istoric au făcut modificări sau chiar le-au dat foc. Multe clădiri din Centrul Istoric au încăput pe mâna unor chiriaşi care nu sunt lipsiţi doar de venituri, ci şi de bun simţ. În loc să se bucure că au un acoperiş deasupra capului, cei mai mulţi au distrus imobilele.

Miercuri, la ora 13.40, pompierii brăileni s-au deplasat pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, la numărul 70, proprietate a Direcţiei Serviciilor Publice, pentru a stinge un incendiu pe care chiriaşul l-a provocat. Beat criţă, Ilie Vasile, chiriaşul, spunea că a adormit cu reşoul în priză şi nu ştie ce s-a întâmplat.

Individul avea o singură grijă: să le spună pompierilor şi poliţiştilor să intervină la primar: „să-mi dea şi mie altă casă că în asta nu mai pot locui. Şi nu am bani să o repar!"

Vecinele din curte îl suduiau cu năduf pe individ: „Umblă numai beat şi nu este prima dată când ne dă foc. O să ardem ca şobolanii din cauza lui".
Cum ajung aceşti indivizi să beneficieze de ajutorul statului?! „Cel care solicită o locuinţă socială trebuie să nu fi avut locuinţă proprietate.

De asemenea trebuie să prezinte documente din care să rezulte că este îndreptăţit să primească o locuinţă din fondul de stat. Odată repartizate aceste locuinţe revine în sarcina locatarilor întreţinerea lor, efectuarea de mici reparaţii", ne-a declarat primarul Aurel Simionescu.

Intelectualii, scoşi din schemă

Culmea este că au şanse la o asemenea casă numai aceia care nu muncesc şi n-au venituri.

„Suntem medici stagiari aşa că la capitolul venituri, nici eu nici soţul nu ne putem lăuda cu salariile încasate. Am solicitat o locuinţă socială şi din păcate suntem departe de a fi eligibili. Aşa că stăm cu chirie, plătim 150 de euro pe lună. La cât suport ne oferă societatea vom termina stagiatura şi vom pleca definitiv din această ţară. Să rămână aici numai cei care nu fac nimic dar ştiu să ceară, pentru că numai aceştia au drepturi", ne-a declarat Florentina Ene, medic, 28 de ani.

Au furat cea mai veche casă din oraş

Printre imobilele distruse de chiriaşii profesionişti se numără şi cea mai veche casă din municipiu care era situată pe strada Colţei. Chiriaşii i-au furat mai întâi grilajul balconului pe care era scris anul construcţiei, 1834. Au furat toţi colţarii de fier care o susţineau astfel că în 2007 casa s-a prăbuşit.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite