Brăila: Se face un debarcader nou pe Dunăre
0Profitând de vremea frumoasă şi de nivelul scăzut al fluviului, muncitorii de la RaAy se grăbesc să termine lucrărileNoul debarcader va permite acostarea yacht-urilor care vin la Brăila în croaziere şi va fi o continuare a debarcaderului turistic amenajat de Primăria Brăila.
Muncitorii de la SC Arc Proiect SRL, care execută lucrări la noul debarcader, spun că acesta va funcţiona din 2011, în dreptul Clubului RaAy.
„Acum, Dunărea este scăzută foarte mult şi ne permite lucrul la pavimentul de pe aleea de promenadă. În primăvară, când cotele vor fi mai ridicate cu doi-trei metri nu se vor mai putea face astfel de lucrări, aşa că profităm şi le facem acum", ne-a declarat Costică Şerbu, muncitor.

Acum se execută în mal şi drenuri pentru scurgerea apelor pluviale în albia fluviului. Pentru aceasta este construit un puţ forat.

„Stăm aici câteva zile, cât va permite vremea şi vom executa puţurile pentru evacuare dar şi puţuri prin care se vot trage ţevile de alimentare cu apă potabilă. Cât mai ţine vremea bună vom face lucrarea astfel ca odată cu vremea rea treaba să fie complet executată. În felul acesta onorăm şi contractul şi cei care vor reveni la muncă după ce vremea se va încălzi vor putea relua lucrările exact de unde trebuie", ne-a declarat Valentin Constantin, salariat la „RadiFan" Ţăndărei, firmă care execută o parte din lucrare.
Exclusiv: Brăila are 46 de milioane de euro pentru a
face prima "autostradă" românească pe Dunăre
Noul debarcader este bine venit, mai ales că acela al Primăriei a devenit neîncăpător, iar când a fost dat în folosinţă s-a constatat că din cauza numărului tot mai mare de ambarcaţiuni de agrement pe care brăilenii le-au pus la apă, practic locurile oferite pentru acostare au fost închiriate pe câţiva ani în avans.
„Tocmai de aceea am sprijinit iniţiativa de a se crea un nou debarcader în zonă, o iniţiativă particulară demnă de tot respectul. În plus acest debarcadar nu este o amenajare periodică, ci este o construcţie menită să dureze ani mulţi de acum încolo", ne-a declarat ing. Romeo Toia, din cadrul Primăriei municipiului.
Două căi de acces spre debarcader
Noul debarcader va avea două căi de acces pentru cei care vor andoca în dreptul Brăilei.
Platforma superioară a debarcaderului va fi folosită atunci când nivelul Dunării va fi crescut, iar cea inferioară, pavată în stilul trotuarelor din oraşul vechi, atunci când cotele apelor fluviului sunt scăzute.