Brăila: Lacăte pe patru servicii de la Protecţia Copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul de monitorizare a respectării drepturilor copilului se desfiinţează, foto Mădălina Grosu
Centrul de monitorizare a respectării drepturilor copilului se desfiinţează, foto Mădălina Grosu

70 de persoane îşi fac bagajul şi pleacă acasă: unii la pensie de nevoie, alţii în şomaj. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila este nevoită să se reorganizeze, să renunţe la o parte din angajaţi şi să desfiinţeze unele servicii.

Pentru a reduce cheltuilile, conducerea DGASPC renunţă la şase servicii: două se vor reorganiza, iar patru vor fi desfiinţate.

Centrul de plasament în regim de urgenţă pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat se reoganizează.

"Beneficiarii acestuia vor fi protejaţi în două apartamente de tip familial din cadrul Complexului de tip familial «Universul Copiilor», respectiv Complexului de tip familial pentru copii cu dizabilităţă «Surâsul Copilăriei»", ne-a spus Alexandru Sculschi, directorul DGASPC.

În aceeaşi situaţie se află şi Centrul Maternal "Alexandra", care va intra în structura Complexului de tip familial "Universul Copiilor".

Centrul de monitorizare a respectării drepturilor copilului se desfiinţează. Atribuţiile acestuia vor fi preluate de compartimentul contencios - juridic.

Asistaţii înghesuiţi, angajaţii, acasă

Nu vor mai exista Centrul de asistenţă personală profesionistă şi Centrul Social de Locuinţe Protejate, compus din două locuinţe protejate, în comunele Măxineni şi Movila Miresii.

"Au fost iniţiate demersurile pentru a fi analizată posibilitatea preluării celor două locuinţe protejate de către Consiliile locale din comunele respective, în vederea dezvoltării unor servicii sociale adecvate, cât mai aproape de beneficiari", ne-a mai spus Alexandru Sculschi.

Acum, persoanele adulte cu handicap din cele două locuinţe au fost repartizate în Centrele de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoanele Adulte cu Handicap din comuna Bărăganu.

Şi Centrul de Zi "Elpida II" se desfiinţează. Protecţia Copilului a propus Consiliului Judeţean să preia serviciul către Consiliul Local, responsabil cu organizarea, administrarea şi finanţarea acestor tipuri de servicii sociale.

Acum, 982 de beneficiari

Dintre cei 982, 269 sunt protejaţi la asistenţi maternali, 228 se află în centre rezidenţiale, 48 în Complexul de servicii de zi pentru copii cu dizabilităţi, 286 beneficiază de măsura plasamentului la familia extinsă, 135 sunt adulţi cu handicap, în centre rezidenţiale, iar alţi 16 sunt în centrul de zi.

Brăila

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite