Un pompier român a câştigat, la 43 de ani, ultra-maratonul ”The Track”. A fost o cursă infernală de 520 de kilometri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Rotariu în cadrul ultra-maratonului ”The Track” FOTO aimx.ro
Iulian Rotariu în cadrul ultra-maratonului ”The Track” FOTO aimx.ro

Un pompier botoşănean, Iulian Rotariu, a reuşit să câştige unul dintre cele mai dificile maratoane din lume. Este vorba despre ”The Track”, o cursă infernală prin Australia. Pe locul doi s-a situat tot un român, iar poziţia a treia a fost ocupată de un belgian. Pompierul botoşănean este un veteran al curselor prin deşert.

Pompierul botoşănean, Iulian Rotariu, la aproape 43 de ani a reuşit o performanţă uluitoare. A câştigat ultra-maratonul, ”The Track”, o cursă de 520 de kilometri prin sălbăticia Austrialiei. Pe locul doi s-a aflat tot un român, Andrei Gligor. Iulian Rotariu a impresionat prin determinare, botoşăneanul fiind un adevărat veteran al maratoanelor prin deşert. Totodată pompierul are şi o cauză, acesta alergând pentru copiii cu autism din Botoşani.

”The Track”, o provocare maximă

Ultra-maratonul ”The Track” este o adevărată provocare. Concurenţii au trebuit să străbată 520 de kilometri în 9 zile, într-unul dintre cele mai fierbinţi deşerturi. Pe data de 15 mai, Iulian Rotariu a plecat în cursă, alături de alte câteva zeci de concurenţi din toată lumea, din oraşul Alice Springs. A urmat un drum infernal prin deşert, către Uluru, un loc cu o importanţă spirituală deosebită pentru aborigenii australieni. Cursa l-a purtat pe Iulian Rotariu din deşert către o înălţime aridă la o altitudine de 1700 de metri. După 9 etape, pompierul botoşănean a trecut linia de sosire primul. Pe locul doi s-a situat Andrei Gligor, urmat pe poziţia a treia de un concurent din Belgia. 

Un veteran al curselor prin deşert

Iulian Rotariu, pompierul în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani este cunoscut ca un veteran al acestor competiţii. A început să alege în cursele de maraton, după ce copilul său a fost operat de inimă şi a luptat pentru mai multe cauze. Cea mai cunoscută şi cea pentru care aleargă şi în prezent este cea a copiilor cu autism din Botoşani. Iulian Rotariu a alergat în Sahara, Atacama, Gobi,Antartica şi Patagonia, obţinând aproape de fiecare dată locul I la categoria lui de vârstă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

VIDEO Campioana olimpică, Constantina Diţă, aleargă la DHL Carpathian Marathon! Imagini de la ediţia din 2018

Maratonul Internaţional Braşov aduce la start 500 de studenţi ai Universităţii Transilvania şi 300 de sportivi ai ACS Corona Braşov

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite