„Monstrul” pescuit de un bărbat din apele Prutului: „O captură la care visează toți, m-am luptat aproape o oră!”

0
Publicat:

O captură impresionantă a făcut un botoșănean în apele Prutului. Plecat să se distreze la o partidă de pescuit, bărbatul a rămas fără cuvinte când în undiță i s-a prins un somn uriaș. Peștele cântărea peste 70 de kilograme.

Peștele uriaș a fost eliberat în mediul acvatic FOTO Monitorul de Botoșani
Peștele uriaș a fost eliberat în mediul acvatic FOTO Monitorul de Botoșani

E un sentiment unic, o captură la care visează toți cei care pescuiesc. Eu cam de trei ani mă tot gândesc la o captură impresionantă și iată că am reușit. M-am luptat aproape o oră să-l scot după ce l-am prins în undiță. L-am prins la porumb. A fost ceva incredibil. Inclusiv cei locuiau în apropiere au venit să vadă captura, pentru că vorba s-a dus foarte repede”, a declarat Albert Ungureanu pentru Monitorul de Botoșani.

După o ședință foto cu impresionanta captură, pescarul a decis să elibereze prada în apele Prutului pentru ca și alte persoane pasionate de pescuit să aibă ocazia de a o prinde în undiță.

Braconajul, principala ameninţare pentru supravieţuirea sturionilor din Dunărea Inferioară

Pe de altă parte, braconajul reprezintă principala ameninţare pentru supravieţuirea sturionilor din Dunărea Inferioară şi subminează eforturile de salvare a acestei specii de peşti, conform unei noi analize realizate de WWF - Fondul Mondial pentru Natură.

"Cu toate speciile de sturioni din Europa aflate în pragul extincţiei, raportul realizat de WWF-CEE semnalează amploarea alarmantă a capturilor ilegale a acestor specii de peşti, o reală ameninţare la adresa supravieţuirii ultimelor populaţii de sturioni din Dunărea Inferioară. Raportul, ce prezintă date colectate din Bulgaria, România şi Ucraina este unicul document ce examinează problema regională a populaţiilor de sturioni care migrează între aceste ţări", se menţionează într-un comunicat al WWF.

Având documentate 337 de cazuri de activităţi ilegale ce au implicat sturionii înregistrate în perioada 2016-2022, studiul evidenţiază riscul la adresa celor patru specii de sturioni rămase în Dunărea Inferioară- trei dintre acestea fiind critic periclitate (morunul, păstruga, nisetrul), în timp ce pentru a patra specie, cega, statutul de conservare a fost modificat anul trecut la periclitat. Studiul include 130 de cazuri înregistrate în Bulgaria, 125 din România şi 82 din Ucraina, ilegalităţile variind de la încălcările reglementărilor privind prohibiţia, confiscarea plaselor ilegale, precum şi comerţul ilegal cu sturioni şi produse provenite de la sturioni.

Botoşani

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite