Botoşani: Parc de agrement SF pe deal la Cornişa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dealul Cornişei, folosit ca loc pentru grătare şi plajă, va fi transformat într-o bază de agrement modernă, unicat în ţară
Dealul Cornişei, folosit ca loc pentru grătare şi plajă, va fi transformat într-o bază de agrement modernă, unicat în ţară

Şefii Primăriei vor să transforme oraşul în staţiune turistică prin construirea unui parc unic în ţară care să atragă vizitatori. Lucrările la proiectul care valorează 22,8 milioane de euro vor demara în primăvară dacă va primi aprobare pentru finanţarea europeană.

Pe dealul Cornişei va fi amenajat singurul râu artificial din ţară, omologat olimpic pentru rafting, şi o saună siberiană cu iglu de gheaţă. Acestea sunt doar două dintre ineditele atracţii ale viitorului Parc de Agrement şi Sport Cornişa care se va întinde pe 48 de hectare.
Proiectul tehnic este în faza finală şi urmează să fie aprobat luna viitoare pentru a obţine finanţare din partea Uniunii Europene, urmând să fie organizate licitaţiile pentru ca în primăvara anului viitor să  înceapă efectiv lucrările.


„Pare fantezist, dar nu imposibil de realizat. Costurile sunt asigurate printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană şi toate obiectivele propuse au fost acceptate. Se va amenaja acest râu artificial care va avea o lungime de 250 de metri şi o lăţime variabilă, de patru-cinci metri. Va fi unic în ţară şi va arăta ca un râu  de munte,  pe care se poate practica raftingul“, a spus viceprimarul Cătălin Alexa.  Râul se va alimenta cu apă dintr-un heleşteu amplasat în vârful dealului. 


Sporturi ciudate pentru atragerea turiştilor


Edilii se gândesc chiar să găzduiască pe râul artificial competiţii europene de rafting, iar în patinoarul, prevăzut a fi construit, o etapă olimpică de curling.


„Patinoarul va funcţiona tot anul. Se deosebeşte de celelalte din ţară pentru că este prevăzut cu piste de curling, sport olimpic care la noi nu prea are adepţi, dar este foarte răspândit în Europa. Poate vom găzdui şi competiţii europene“, a adăugat Cătălin Alexa.


Tot aici va fi construit cel mai mare complex de saune turceşti,  finlandeze şi una siberiană, prevăzută cu un iglu unde turiştii se pot răcori instant la temperaturi de sub zero grade Celsius. Parcul va mai avea patru bazine de înot, printre care şi unul olimpic cu trambulină pentru sărituri. 


Înainte de a începe toate aceste lucrări, autorităţile locale vor trebui mai întâi să mute reţeaua de medie tensiune care alimentează oraşul cu energie electrică. „Am ales să îngropăm firele de curent pentru că este mai ieftin decât să mutăm stâlpii“, a declarat primarul Cătălin Flutur. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite