Zece lucruri pe care nu le ştiai despre lămâi. Ce boli tratează şi cum te pot ajuta să îţi schimbi înfăţişarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lămâile reprezintă un remediu natural pentru mai multe afecţiuni FOTO: foodstory.ro
Lămâile reprezintă un remediu natural pentru mai multe afecţiuni FOTO: foodstory.ro

Le folosim pentru limonadă, le punem în ceaiuri şi în mâncare: lămâile sunt cu siguranţă de nelipsit din orice casă. Puţini ştiu însă că acestea pot fi folosite în mult mai multe circumstanţe, nu degeaba egiptenii le consumau cu regularitate, fiind convinşi că acestea vor anula inclusiv efectele unei otrăviri.

Printre cele mai cunoscute proprietăţi ale lămâilor se numără caracterul antibacterian, imunostimulator şi antiviral. De asemenea, se ştie faptul că lămâia ajută în diete, fiind un bun digestiv şi detoxifiant. La ce altceva mai putem folosi lămâile? Adevărul.ro vă prezintă 10 beneficii şi întrebuinţări ale acestor fructe.


1.    Ajută la vindecarea acneei


Dermatologii spun că vitamina C din lămâie ajută tenul să-şi recapete strălucirea şi omoară bacteriile care cauzează acneea. Cum poţi trata acneea cu ajutorul lămâiei? Ei bine, poţi să o consumi sub formă de limonadă sau poţi să faci o mască: zeama de lămâie se poate amesteca cu miere, iar pasta rezultată se foloseşte pe zonele afectate. Se recomandă aplicarea zilnică a sucului de lămâie sau a pastei din lămâie şi miere.


2.    Tratează aftele


Proprietăţile antibacteriene şi antivirale nu fac altceva decât să accelereze procesul de vindecare în cazul aftelor. Trebuie doar să clătiţi de câteva ori pe zi cavitatea bucală cu suc de lămâie amestecat cu apă caldă.


3.    Ameliorează bătăturile


Chiar dacă nu vă vine să credeţi, specialiştii asigură că lămâia poate să amelioreze destul de mult bătăturile, cu care ne pricopsim inevitabil de la unele tipuri de încălţăminte. Pentru a „trata” bătăturile cu lămâie trebuie doar să aplicaţi o felie groasă de lămâie pe zona afectată şi să vă asiguraţi că fructul va rămâne fixat acolo. Lămâia trebuie lăsată pe zona afectată peste noapte.


4.    Împrospătează respiraţia


Lămâia acţionează ca o apă de gură, împrospătând respiraţia. Efectele dorite se obţin clătind gura cu suc de lămâie amestecat cu apă călduţă sau mestecând o bucată de fruct.


5.    Combate răceala şi gripa


Vitamina C este recomandată în combaterea răcelii şi a gripei, iar limonada caldă cu miere face minuni atunci când ne doare gâtul. De asemenea, lămâia scade şi febra ce însoţeşte de cele mai multe ori răceala şi gripa. Consumul ceaiurilor cu multă lămâie o dată la două ore ajută la ţinerea sub control a temperaturii.


6.    Ajută la combaterea oboselii


Lămâia poate reprezenta o minune pentru cei care se confruntă cu oboseala cronică, instalată atunci când exagerăm cu munca. Medicii recomandă consumarea sucului de lămâie ori de câte ori ne simţim prea obosiţi. De asemenea, uleiul de lămâie stimulează activitatea cerebrală ajutându-ne să ne concentrăm mai bine.


7.    Luptă cu hipertensiunea


Cele care ajută în lupta cu hipertensiunea sunt usturoiul, ceapa, dar şi lămâia. Consumate cu regularitate, vă ajută să vă ţineţi sub control tensiunea. De asemenea, lămâia contribuie la accelerarea metabolismului, scăzând astfel şi colesterolul.


8.    Ia durerea cu mâna


Lămâia este o idee bună şi atunci când vă supără durerile articulare. Se recomandă consumul de suc de lămâie amestecat cu apă. Zonele inflamate şi dureroase pot fi şi ele masate cu lămâie, mai exact cu ulei din acest fruct, care amestecat cu ulei de jojoba face minuni.


9.    Durerile aduse de mesele prea grele, anulate cu lămâie


Pastilele folosite pentru calmarea stomacului după mesele prea grele pot fi înlocuite cu succes cu sucul de lămâie. Acidul din lămâie va face toată treaba.


10.     Împiedică apariţia varicelor


Uleiul de lămâie ajută la lupta împotriva varicelor. Amestecat cu ulei de migdale, avocado sau jojoba revigorează picioarele obosite şi chinuite de varice.

Vă mai recomandăm:

Cum combatem carenţele de vitamine şi minerale prin alimentaţie. Câte puţin din toate şi paharul zilnic de suc de portocale, printre „secrete”

Sucuri care scad colesterolul „rău”






 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite