VIDEO Bistriţenii din trupa Hara i-au uimit pe americani. Piesa lor, votată de Gwen Stefani şi Lenny Kravitz, a ajuns în finala „Song of the year”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa Hara a ajuns în semifinala competiţiei organizate de VH1 „Song of the year” cu piesa „Totaya ye”, după ce a primit undă verde de la nume importante din industria muzicii precum Aerosmith, Gwen Stefani, Alicia Keys şi Lenny Kravitz. Finala competiţiei va avea loc la sfârşitul anului 2014.

În urmă cu o săptămână, Trupa Hara a primit marea veste- piesa „Totaya ye” a ajuns în semifinala competiţie „Song of the Year”, iniţiate de VH1. Piesa a fost votată să treacă mai departe de nume mari de pe scena muzicală internaţională, precum Steven Tyler de la Aerosmith, Alicia Keys, The Edge de la U2, Gwen Stefani şi Lenny Kravitz, la care se adaugă şi producători din industria muzicală americană.

„Song of the Year” este o competiţie de creaţie muzicală, care a ajuns deja la 15 ani de existenţă, la care participă anual artişti din întreaga lume. Accentul se pune în această competiţie pe individualitate, originalitate şi potenţialul de hit pe care îl au piesele intrate în concurs.

Din cele 50 de piese acceptate la categoria POP, piesa „Totaya ye” se clasează în primele şase, trecând astfel în semi-finala competiţiei. Piesa, care este una în limba română, a fost o noutate pentru artiştii din America, la concursul în cauză trecând în semi-finală în general piese anglo-saxone. Finala acestei competiţii se va desfăşura la sfârşitul acestui an, cel mai probabil în luna decembrie.

„Anul trecut am fost în Chicago şi am cântat această piesă. „Totaya ye” a avut cel mai mare succes în America, în special în partea latină, motiv pentru care am ales-o pentru a participa cu ea la această competiţie”, a declarat pentru Adevărul, Flavius Buzilă, compozitorul piesei şi liderul trupei Hara.

Întrebat cum crede că a convins juriul această piesă, Flavius Buzilă pune reuşita pe seama originalităţii şi a stilului personal rar întâlnit mai ales în America. Mai mult, încurajat de succesul piesei, bistriţeanul Flavius Buzilă se pregăteşte să facă şi o variantă în limba engleză şi una în limba spaniolă a acesteia.

Piesa „Totaya ye” a fost produsă în anul 2012 şi a avut parte de un videoclip de promovare cu totul inedit. Videoclipul care a fost filmat în timpul festivalului „Înapoi spre viitor”, organizat tot de trupa Hara în Bistriţa, prezintă imagini din micul burg săsesc, dar surprinde şi oameni obişnuiţi, printre care şi fiica şi soţia interpretului,  care au acceptat să facă parte din acest clip. Imaginile cu bistriţenii care cântă piesa sunt completate cu parte din concertul susţinut de trupa Hara în toamna anului 2012 în centrul municipiului.

„Cred că este o modalitate de a face cunoscută Bistriţa şi peste hotare. Când am fost în Chicago ne-am întâlnit cu bistriţenii stabiliţi acolo care au fost foarte impresionaţi să vadă imagini din oraşul din care provin şi în care n-au călcat de ani buni”, a completat Flavius Buzilă.

Aceasta nu este prima dată când trupa bistriţeanului Flavius Buzilă reuşeşte să-i impresioneze pe americani. În anul 2009, piesa „Plouă Stele”, pe care Flavius Buzilă i-a dedicat-o fiicei sale Maria,  a fost aleasă câştigătoarea lunii ianuarie în cadrul aceluiaşi concurs „Song of the Year”, la secţiunea Adult Contemporary.

În 2013, Trupa Hara repetă succesul, reuşind să câştige la aceeaşi secţiune cu piesa „Calling out for You”, devenind primul grup muzical românesc cu un asemenea palmares.
Reuşitele avute în 2009 şi 2013 au fost şi cele care au deschis uşile trupei Hara spre scena muzicii internaţionale şi spre America, grupul fiind invitat să concerteze în Chicago, lucru care s-a şi întâmplat în vara anului 2013.

„Pentru noi înseamnă foarte mult şi simpla participare la această competiţie, e o nouă confirmare că ne pricepem la muzică. Când am trecut în semi-finală am simţit că suntem o trupă pentru marele public, deşi nu prea am fost promovaţi la radio. Indiferent de rezultatele acestui concurs noi vom continua demersul de a face cunoscută muzica noastră şi înafara graniţelor ţării”, a explicat Flavius Buzilă.

Trupa Hara a luat fiinţă în anul 2000 în Cluj-Napoca, la iniţiativa profesorului de engleză bistriţean Flavius Buzilă, care s-a încăpăţânat să aducă un suflu nou în muzica românească. Grupul combină elemente din rockul alternativ, folclor românesc şi electro-pop.

Până acum trupa Hara a lansat 6 albume, printre care se numără şi unul de colinde tradiţionale româneşti „Marlin, Darlin-Paiş`pe colinde ş`o strigătură” care a câştigat mai multe premii naţionale.



 

Vă mai recomandăm:

Stripperul de la Chippendales sedus de România: „Am fost «atacat» de femei în timpul unui show. Voiau să îmi dea jos toate hainele de pe mine”

Jelani Khalfani (31 de ani), un fost membru al trupei de striptease Chippendales, a renunţat să fie dansator pentru o carieră muzicală în România. De ţara noastră îl leagă un copil şi o poveste de iubire cu o tânără din Bistriţa

AUDIO Emoţia transmisă de Simona Halep l-a inspirat pe un muzician bistriţean, care i-a dedicat o piesă la ţambal

Ca şi noi toţi, instrumentalistul bistriţean stabilit în Olanda Radu Şeu a trăit la maxim meciul Simonei Halep de la Paris. Emoţia transmisă de sportivă l-a determinat pe ţambalist să îi dedice o piesă, pe care a numit-o simplu „Simona Halep, pentru tine cu drag”.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite