Unul dintre cele mai apreciate romane ale lui Marin Mălaicu-Hondrari se va transforma în film abia în 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romanul „Apropierea” a fost lansat în anul 2010 FOTO:1010tac.blogspot.com
Romanul „Apropierea” a fost lansat în anul 2010 FOTO:1010tac.blogspot.com

Într-un interviu acordat ZF, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori de pe meleaguri bistriţene, Marin Mălaicu-Hondrari a vorbit şi despre filmul care va avea ca punct de plecare romanul „Apropierea”. Acesta se va face cel mai devreme înainte de sfârşitul anului 2014, după ce în primă fază era programat pentru anul 2012.


În 2011, scriitorul originar din Sângeorz-Băi, Marin Mălaicu-Hondrari anunţa că romanul său „Apropierea” a făcut cu ochiul regizorului Tudor Giurgiu care îşi doreşte să îl transforme în film. Acest lucru trebuia să se întâmple în anul 2012, însă materializarea proiectului a fost amânată pentru sfârşitul anului 2014.

„Aşa cum îmi spunea regizorul Tudor Giurgiu, pentru scenarişti e cel mai frustrant pentru că durează foarte mult până când un scenariu e transformat în film. În cazul „Apropierii” e şi mai dificil, scenariul trebuie tradus în spaniolă, filmul are nevoie de un buget foarte mare. Tudor vrea să filmeze în Cordoba, o parte din actori să fie spanioli, aşa cum sunt personajele romanului,” a precizat în cadrul interviului  acordat pentru ZF Marin Mălaicu-Hondrari.

Acesta a mai spus că deşi s-a amânat proiectul, este important că se va face, având convingerea că va fi un film „cu adevărat deosebit”.

Marin Mălaicu-Hondrari este poet, prozator şi trăducător. A publicat cărţile: „Zborul femeii deasupra bărbatului”, „Cartea tuturor intenţiilor”, „Apropierea” sau „La două zile distanţă”. Atât poemele sale, cât şi fragmente din proză au apărut în reviste şi antologii din Ungaria, Franţa, Spania, Germania sau Olanda. Scriitorul a tradus de asemenea proză şi poezie spaniolă.

Vă mai recomandăm:

Virgil Nemoianu despre Nicolae Steinhardt: „Am fost primul care a primit o fotografie cu el în straie călugăreşti”

FOTO Biblioteca bistriţeană, mutată de ucenicul lui Nicolae Steinhardt în fosta locuinţă a lui Carol al II-lea, a primit binecuvântarea lui IPS Andrei Andreicuţ


 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite