Tradiţiile de la ţară, aduse în centrul oraşului. Sacrificarea porcului sau împodobirea bradului, printre activităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, bistriţenii vor avea ocazia să vadă cum se sacrifică porcul la ţară şi cum se pregăteşte cunoscuta „pomana porcului”. Şi asta fără să iasă din oraş, chiar la muzeul judeţean, unde va avea loc cea de-a doua ediţie a evenimentului „Crăciun în Bistriţa-Năsăud”.

Târgul „Crăciun în Bistriţa-Năsăud” se va desfăşura în perioada 19-21 decembrie în curtea Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud. Evenimentul se află deja la a doua ediţie şi promite să-i atragă pe bistriţeni cu produse tradiţionale, dar şi cu obiceiuri din Bistriţa-Năsăud.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc vineri 19 decembrie, la ora 16:00. Tot vineri, cei prezenţi vor avea ocazia să asculte colinde, dar şi să se întâlnească cu Moş Crăciun.

Sâmbătă începând cu ora 11:00 va fi sacrificat porcul, iar cei prezenţi vor avea ocazia să-şi răsfeţe simţurile cu produsele tradiţionale pregătite, precum „pomana porcului”. De la ora 12:00, va avea loc un atelier de colinde, unde cei interesaţi vor putea să înveţe cele mai cunoscute cântece de Crăciun, dar şi unul de pictură pe globuri ce ulterior vor înfrumuseţa 10 brăduţi ce vor fi făcuţi cadou familiilor nevoiaşe care nu îşi permit un pom de Crăciun. Începând cu ora 13:00 grupuri de colindători din Bistriţa-Năsăud, Suceava şi Mureş vor întreţine atmosfera.

Dumincă grupurile de colindători vor vesti naşterea Domnului şi în bisericile din Bistriţa, urmând ca de la ora 12:30 să întreţină atmosfera în curtea muzeului. De la ora 12:00 va avea loc un atelier de colinde, iar de la ora 14:00 va fi premiat cel mai frumos brad, competiţie la care participă copiii de la şcolile din municipiu.



Vă mai recomandăm:

Viaţa de poveste a lui Moş Nicolae din Cluj, fiul lui Moş Crăciun. Cum a ajuns de la box la ceasuri şi de la reparat motoare la condus bănci

Celebrul Moş Crăciun din Finlanda vine la Bucureşti


 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite