În bătătura ţăranului, ca în supermarket. Un bistriţean se foloseşte de reţelele sociale pentru a atrage consumatorii în gospodăriile ţăranilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bistriţean ce locuieşte într-o comună de lângă Bistriţa s-a gândit să le vină în sprijinul ţăranilor cu ajutorul reţelelor sociale. Bistriţeanul speră, astfel, să le facă legătura amatorilor de produse tradiţionale şi naturale cu ţăranii care de multe ori nu au unde să-şi comercializeze roadele muncii.

Cristian Moldovan are 35 de ani şi de mai bine de 10 ani locuieşte în localitatea Rusu Bârgăului. Acolo, bărbatul şi-a făcut o gospodărie ca la carte, cu animale şi grădină, astfel încât să nu mai apeleze la supermarket decât pentru produsele nealimentare.

Asta îşi doreşte Cristian Moldovan şi pentru restul bistriţenilor: să aibă posibilitatea să guste produsele tradiţionale şi naturale, din bătătura ţăranilor şi nu pe cele pline de chimicale din supermarketuri.


În acest sens, bistriţeanul a făcut două grupuri pe reţeaua de socializare Facebook, menite să faciliteze relaţia dintre consumatori şi ţăranii care de multe ori nu au unde să-şi vândă produsele.

„Le-am făcut pentru ca cei de la sate să-şi poată promova şi vinde produsele mult mai uşor, iar românul să cumpere produse româneşti nu cartofi aduşi din Polonia de exemplu”, explică Cristian Moldovan.

Unul dintre grupuri,  „Fermierul Român”, reuneşte consumatori şi fermieri din întreaga ţară, iar altul „Fermierul Ardelean” se concentrază asupra Transilvaniei.

„Toţi avem la ţară părinţi, bunici sau alte neamuri şi ne place mâncarea făcută acolo la ţară, din pui de curte sau ouăle sănătoase de la găinile din curte. Carnea unui porc crescut la curte are alt gust faţă de ceea ce cumpărăm din magazine. Trebuie puţină reclamă pentru ţăranul român, care nu are nicio şansă în faţa supermarketului”, precizează Cristian Moldovan.

Practic de pe grupul făcut de el, cei care vor să cumpere produse din bătătura ţăranului vor afla în ce comune vor găsi diverse produse, dar şi eventual preţul lor. De asemenea, fermierii şi agricultorii pot schimba informaţii despre cultivarea plantelor şi creşterea animalelor.

„Nu pot să garantez că absolut toate produsele sunt bio, dar 80% zic eu că sunt pentru că trăiesc la ţară şi văd cum îşi cresc oamenii animalele şi îşi cultivă pământul”, completează bistriţeanul.

Vă mai recomandăm:


Brânza de burduf: cum se prepară şi cum să recunoşti celebra brânză românească făcută după reţete de sute de ani, în inima munţilor

„TVA-ul verde“: O asociaţie cere ca alimentele bio să aibă TVA zero, iar la cele fără chimicale să fie un nivel de 9%

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite