Cum a ajuns o policlinică de stat din provincie să se modernizeze: programări online, rezultatele analizelor - afişate pe site, aparatură modernă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a investit mai bine de 8,5 milioane de euro în policlinică, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa s-au gândit să îi mărească eficienţa şi să-i scurteze cozile, care zilnic se întind pe cel puţin 10 metri. A reuşit acest lucru după ce le-a permis pacienţilor să-şi facă programările la medici online şi să-şi descarce rezultatele analizelor direct de pe site.

Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa a fost refăcută de la 0 şi dotată cu cele mai noi aparate existente pe piaţă. În ultimii ani au fost investiţi nu mai puţin de 8,5 milioane de euro din fonduri europene şi guvernamentale în acest obiectiv. 

Toate cabinetele sunt dotate cu aparaturi moderne, iar mobilierul şi instalaţiile sanitare sunt noi. Până şi aerul din clădire este împrospătat şi purificat de nişte aparate speciale.

Investiţiile făcute în aparate de ultimă generaţie şi medicii noi angajaţi la Policlinică au aglomerat mai mult unitatea medicală. Aşa se face că zi de zi, cozile formate din cei care veneau la policlinică pentru a-şi face o programare se întindeau pe mai bine de 10 metri.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa Gabriel Lazany s-a gândit să aerisească registratura policlinicii prin oferirea unor servicii online, de care pot beneficia pacienţii din confortul casei lor, dacă au un calculator, tabletă sau telefon conectate la Internet.

Imagine indisponibilă

Cozile formate la recepţia Policlinicii ajung până la uşa unităţii, zilnic 

De câteva zile, pacienţii pot să îşi facă programare online la medicii din policlinică. În cazul pacienţilor mai în vârstă, care nu ştiu să utilizeze Internetul şi nu au rude care se descurcă cu tehnologia, managerul spitalului apelează la medicii de familie, care pot face programările chiar de la cabinet, când emit trimiterile.

„Este un sistem de programare a consultaţiilor, la cabinetele de specialitate. Acestea se pot face pe site-ul spitalului. Sistemul este foarte simplist: se alege perioada în care se doreşte a se face programarea, specialitatea medicală, după care se alege medicul ce va face consultaţia. Pacientul poate alege el data şi ora când doreşte să fie examinat. Acesta primeşte şi un e-mail sau un SMS de reamintire înainte de programare”, explică managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Gabriel Lazany. 

Chiar în prima zi de funcţionare a sistemului, mulţi bistriţeni l-au încercat, iar registratura Policlinicii a fost uşor mai aerisită. Mulţi au aflat de la ghişeu despre această posibilitate şi au primit un fluturaş cu site-ul ce trebuie accesat şi paşii de urmat.

Aplicaţie pentru mobil specială pentru programări 

Gabriel Lazany nu se opreşte aici şi se gândeşte chiar să dezvolte o aplicaţie pentru mobil special dedicată programărilor la policlinică. 

„Ar trebui ca acest sistem să aerisească Policlinica şi să elibereze mult partea de oficiu, la intrare, pentru că vor merge acolo doar cei care nu au Internet sau nu ştiu să-l folosească. Şi pentru ei avem varianta medicilor de familie, care îi pot ajuta şi le pot face programările online”, mai spune Lazany.

În curând, bistriţenii care au de ridicat rezultatele analizelor medicale realizate la laboratorul policlinicii, vor fi scutiţi şi ei de drumuri. Asta pentru că rezultatele vor putea fi descărcate de pe site-ul spitalului, în baza unui cod de acces. 

Vă mai recomandăm:

VIDEO Şefii dintr-un spital românesc fac pe „criminaliştii“ pentru a vedea dacă femeile de serviciu şi-au făcut treaba bine

Doctoriţa de 35 de ani care face minuni într-un spital de provincie. A renunţat la o carieră garantată în Germania pentru a se întoarce în România

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite