VIDEO Un bucătar român a câştigat Marele Premiu Internaţional al Tonului Roşu. Cum arată porţia cu care s-a impus în faţa Italiei, o forţă a gastronomiei
0Prima ediţie a Marelui Premiu Internaţional dedicat Tonului Roşu a fost câştigată de un bucătar român. Este vorba despre clujeanul Paul Siserman, fostul concurent de la MasterChef. Concursul a fost organizat în Italia la finele săptămânii trecute.
Concursul gastronomic, desfăşurată în perioada 18-21 iulie, a adunat la start bucătari din şase ţări. Paul Siserman a reuşit să stârnească admiraţia juriului format din jurnalişti, critici culinari cunoscuţi şi chefi bucătari stelaţi Michelin.
„Am câştigat în faţa Italiei, o binecunoscută forţă din punct de vedere competiţional gastronomic, la ei acasă. Sunt fericit pentru faptul că am reuşit să aduc acasă un trofeu atât de important, mai ales că ştiu cât îşi doreau italienii ca acesta, fiind primul, să rămână în Italia. Mă bucură faptul că, încă o dată, noi românii am reuşit să arătăm unor naţiuni puternice că suntem de temut din punct de vedere profesional şi competiţional”, a declarat Paul Siserman.
În fiecare zi a concursului a trebuit să face 50 de porţii de „fine dining gourmet”. Un exemplar al preparatelor create de român, în fotografia de mai jos:
Trofeul competiţiei, realizat de un om declarat patrimoniu UNESCO
În concursul gastronomic s-au înscris şase naţiuni, Italia, Spania, Statele Unite, Maroc, Tunisia şi România. Au fost patru zile de foc pentru mult râvnitul trofeu realizat de către Platimiro Fiorenza, ultimul maestru al aurului roşu (n.r. coralul).
Paul Siserman a primit trofeul competiţiei internaţionale cu o zi înainte de ziua sa de naştere.
„Pentru mine valoarea materială a acestui trofeu, aproximativ 2.800 de euro, este prea puţin importantă având în vedere că el este realizat de un om declarat patrimoniu UNESCO. Am ajuns în Italia invitat fiind de către Academia Sicilia a cărui ambasador în România am fost începând de anul trecut. Sper ca acest trofeu adus acasă să impulsioneze bucătarii români, membri ai Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism să participe la cât mai multe evenimente competiţionale, unde au şansa să facă schimb de experientă şi schimburi informaţionale, care să îi ajute mai apoi în carieră”, a mai adăugat Paul Siserman.
Citeşte şi
Cum să prepari brânzoaicele, un desert pufos, după o reţetă tradiţională din Maramureş