Terapia din bucătărie. Prima platformă culinară din România care oferă seminarii de gătit şi ateliere terapeutice pentru copii abuzaţi
0O altfel de platformă culinară s-a deschis joi, 20 octombrie, la Cluj. InkChef Academy, al cărui principal chef este Paul Siserman, va oferi nu doar seminarii despre gătit, ci şi ateliere terapeutice adresate, mai întâi, copiilor abuzaţi care au avut experienţe traumatizante.
Paul Siserman este un chef şi profesor în arta culinară din Cluj-Napoca. Şi-a deschis joi, 20 octombrie, un spaţiu în cel mai mare cartier clujean şi o platfomă culinară - InkChef Academy by Paul Siserman. Acesta va susţine cursuri culinare bucătarilor care vor să-şi dezvolte competenţele, dar şi seminarii speciale terapeutice. El va face echipă în care cu psihologi şi medici ca terapia culinare care să-i ajute pe copii abuzaţi să aibă efecte. Potrivit chef-ului clujean, această metodă terapeutică are rezultate în străinătate, unde e asimilată în serviciile medicale ale multor spitale şi clinici din Occident.
„Acest proiect integrat a necesitat timp şi a devenit realitate prin susţinerea şi implicarea unor oameni care au crezut în mine. (...)

Începând de astăzi, pot să aduc gătitul mai aproape de mulţi oameni - cei care vor lua parte la seminariile şcolii - şi în casele şi mai multora prin Videblogul şi canalul de YouTube ale InkChef Academy. Dar, cel mai fericit sunt pentru că mi-am îndeplinit un vis: terapia prin gătit pentru copii.
De foarte multă vreme mi-am dorit să introduc în România acest concept. Am văzut rezultatele incredibile obţinute în străinătate. Sunt ferm convins că şi la noi va funcţiona excelent“, spune Chef Siserman.
Mai puteţi citi:
Desertul-elixir al toamnei: prăjiturile cu dovleac, leacul natural care te fereşte de îmbătrânire