FOTO Cursuri de instruire, pentru dezvoltarea comunităţilor dezavantajate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bacau cursuri

În perioada 20-22 martie municipiul Bacău a găzduit seminarul de formare "Competenţe antreprenoriale în economia socială".


Cursul a vizat modalităţi de dezvoltare a comunităţilor dezavantajate, cum sunt cele de romi, prin implicarea acestora, a autorităţilor locale şi a societăţii civile în activităţi durabile şi profitabile.

Timp de trei zile, specialiştii în incluziune socială din cadrul instituţiilor publice locale şi organizaţiilor neguvernamentale din regiunea de dezvoltare Nord-Est au discutat despre conceptele teoretice de bază ale antreprenoriatului social, precum şi despre rolul autorităţilor publice în dezvoltarea modelelor de economie socială pentru comunităţile de romi.

La finalul acestui curs, susţinut de doi experţi în economie socială şi antreprenoriat, peste 30 de participanţi au obţinut certificare CNFPA în grupul de competenţe - antreprenor în economia socială şi au dobândit competenţe specifice economiei sociale, prin care să contribuie la creşterea nivelului de incluziune socială a comunităţilor de romi din regiunea Nord-Est.

Economia socială este un concept nou în România ultimilor ani, un instrument folosit pentru a găsi soluţii la problema excluziunii sociale. Corelată cu alte politici şi măsuri de incluziune a comunităţilor dezavantajate, economia socială poate deveni una dintre soluţiile pe termen lung de integrare a comunităţilor de romi, de combatere a sărăciei, precum şi de angajare în muncă, a declarat Mihaela Timaru, organizator al evenimentului.

Seminarul regional “Competenţe antreprenoriale în economie socială” este componentă de bază a proiectului “Economia socială ca soluţie a dezvoltării comunităţilor Roma din România” POSDRU, fiind al treilea dintr-o serie de şase seminarii organizate în cinci regiuni de dezvoltare ale României.

Primul seminar a avut loc la Cluj, după care au urmat Călăraşi şi Bacău. Următoarele seminarii vor avea loc la Târgu Mureş (mai 2013), Drobeta Turnu Severin (iulie 2013) şi Oradea (septembrie 2013). 

Organizatori sunt Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP România), în colaborare cu Guvernul României – Departamentul pentru Relaţii Interetnice (DRI), Fundaţia Centrul pentru Analiză şi Dezvoltare Instituţională (CADI Eleutheria) şi Alianţa Civică a Romilor din România (ACRR).

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite