Copaci sănătoși tăiați ilegal pe un bulevard din Onești. Garda de Mediu a amendat primăria cu 50.000 de lei

0
Publicat:

Garda de Mediu Bacău a amendat primăria Onești cu 50.000 de lei pentru că a tăiat copacii de pe un bulevard din municipiu, fără a avea avizele necesare de la Agenția de Protecția Mediului Bacău.

Mai mulți copaci perfect sănătoși au fost tăiați în Onești FOTO Garda de Mediu Bacău
Mai mulți copaci perfect sănătoși au fost tăiați în Onești FOTO Garda de Mediu Bacău

Garda de Mediu Bacău a aplicat primăriei din Onești o amendă de 50.000 pentru tăierea copacilor de pe un bulevard din oraș fără avizele necesare de la Agenția de Protecția Mediului Bacău

„În urma unei sesizări înregistrată la Garda Națională de Mediu Comisariatul Județean Bacău, cu privire la faptul că într-un municipiu din județul Bacău sunt toaletați/ tăiați arborii de pe domeniul public fără a respecta normele legale din domeniul protecției mediului, o echipă de comisari a efectuat verificări în cauză și a constatat că cele sesizate se confirmă”, au precizat comisarii Gărzii de Mediu Bacău.

Coroana copacilor a fost tăiată ilegal FOTO Garda de Mediu Bacău
Coroana copacilor a fost tăiată ilegal FOTO Garda de Mediu Bacău

S-a constatat că se efectuau activități de tăiere și toaletare a copacilor de pe domeniul public fără respectarea legii nr. 24 din 15 ianuarie 2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților.

Practic, nu fuseseră solicitate si obținute toate avizele necesare pentru tăierea arborilor sănătoși identificați cu ocazia verificărilor. Toți copacii se aflau încă în vegetație la data când au fost tăiați.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite