Bărbat omorât de maidanezi la Onești. Unii dintre locuitorii orașului cer uciderea animalelor, ceilalți se opun

0
Publicat:

Un incident grav, în urma căruia o persoană a murit, a creat controverse majore la Onești. Primarul orașului le-a cerut locuitorilor să spună dacă sunt pentru uciderea tuturor câinilor comunitari sau nu.

O haită de câini maidanezi a ucis un bărbat în apropiere de Onești FOTO arhivă Adevărul
O haită de câini maidanezi a ucis un bărbat în apropiere de Onești FOTO arhivă Adevărul

Vineri, 16 decembrie, în jurul orei 14,00, pe un teren agricol situat în satul Răcăuți (comună Buciumi) , aproape de municipiul Onești, a fost descoperit cadavrul unui bărbat de 40 de ani din aceeași localitate.

Potrivit IPJ Bacău, bărbatul decedat a fost sfâșiat de o haită de aproximativ 15-20 de câini, extrem de agresivi.

„A fost identificat, pe un teren agricol situat între Onești și Răcăuți cadavrul unui bărbatul are 40 de ani, din comună Buciumi. Cadavrul prezența urme ce par a fi mușcături de câine, fiind transportat la morgă în vederea efectuării autopsiei”, au precizat reprezentanții IPJ Bacău.

Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz pentru ucidere din culpă. Primarul Oneștiului, Laurențiu Neghină, a profitat de cele întâmplate pentru a organiza o dezbatere publică în legătură cu câinii maidanezi.

„Credeți că eutanasierea ar fi o măsură care se impune?”

„Problema câinilor fără stăpân este una majoră în toată țara. În ultimii doi ani de când sunt primar, la Onești au fost sterilizați gratuit peste 1.000 de câini cu stăpân. S-a mers din poartă în poartă, ba chiar au fost sancționați proprietari de câini care au refuzat sterilizarea patrupedelor, însă problema nu a fost rezolvată. Zilnic apar pui de câini în oraș, aduși cu plasa din localitățile limitrofe. Capacitatea adăpostului este de 600 de câini și este aproape plin. Credeți că eutanasierea ar fi o măsură care se impune?”, a scris edilul pe pagina personală de Facebook.

Comentariile nu s-au lăsat așteptate, iar oneștii care și-au exprimat părerea s-au împărțit în două tabere.  

Unii cred că patrupedele trebuie sterilizate, în timp ce alții cred că eutanasierea este singura soluție la numărul în creștere al câinilor fără stăpân, mai ales că numeroase persoane au fost mușcate în ultima perioadă de animale.

„Nu rezolvi problema prin eutanasiere!”

„Nu rezolvi problema prin eutanasiere! Obligativitatea posesorilor de a-și înregistra animalele… mai ales la țară… și a le steriliza!… și amenzi pentru abandon după!”, a scris o femeie.

„Nu, nu categoric, mai bine îi eutanasiați pe cei care nu au grijă de ei, aceste suflete nu au au nici o vină și nu trebuie să recurgeți la cea mai ușoară cale, soluții sunt și fără eutanasiere. Câtă iubire și devotament oferă un cățel nu oferă nici un milion de oameni la un loc! Si nu ar fi rău să avem un cabinet veterinar deschis măcar până pe la orele 21- 22”, susține o altă doamnă.

„Sunt un pericol pentru copii”

„Da, sunt de acord sunt un pericol pentru copii, și chiar pentru noi, și amendate persoanele care le dau mâncare în jurul blocurilor și chiar le aruncă și de la etaj mâncare”, a scris un bărbat.

„Nu mai trebuie să existe haite de câini, aceștia sunt un pericol real pentru copii, dar și pentru bătrânii care nu se pot apăra. Dacă nu mai sunt locuri în adăposturile pentru animale și nu se pot transfera în alte adăposturi ori adopta, trebuie ales răul cel mai mic. Am salvat din colții unui câine o fetiță cu un ghiozdan cât ea de mare, care a fost doborâtă de un câine și nu am să uit ce față speriată avea. Eutanasierea este singura soluție și pentru animalele aflate în suferință pentru a li se curma durerea, dar totul trebuie făcut cu demnitate și nu în mod barbar”, este de părere o altă persoană.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite