Tinerii materialişti şi mai puţin dirijaţi de pasiune urmează o facultate doar din interes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În topul celor mai căutate facultăţi printre elevii de liceu se clasează Ştiinţele Economice, Informatica şi Dreptul. Inspectorii în resurse umane spun că cele mai bine plătite meserii şi de viitor sunt cele din domeniul bancar ori contabil.

În vreme ce elevii silitori şi buni la învăţătură aleg să urmeze o facultate strict din dorinţa de a învăţa şi de a-şi aprofunda cunoştinţele în domeniul dorit, alţii spun că studiile superioare îi ajută să-şi găsească un job bine plătit. „Mă pregătesc pentru a trece de examenul de bacalaureat cu o medie cât mai mare, pentru că vreau să mă înscriu la Facultatea de Drept. Mă gândesc la viitor, căci în acest domeniu o să am un job sigur”, e de părere Mihaela Joltea, elevă în clasa a XII-a.

Concurenţă între facultăţi


La Târgul Educaţional organizat ieri de către Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad, sute de liceeni din tot judeţul au venit să se interseze de facultăţile pe care le-ar putea urma în oraşul lor. Spre surprinderea organizatorilor, mulţi elevi şi-ar dori să studieze în Timişoara, cu toate că în Arad au tot la fel de multe specializări.

„Universităţile din Arad pun la dispoziţia tinerilor zeci de specializări care mai apoi le oferă şansa să-şi găsească un loc de muncă bine plătit. Cu toate acestea, mai mult de jumătate din CV-urile care ajung la noi arată că adolescenţii arădeni aleg facultăţile din Timişoara”, a declarat Gabriela Chisăliţă, inspector resurse umane.  Aceasta a mai adăugat că cele mai bine plătite meserii sunt cele în domeniul bancar ori contabil. Salariul lunar într-unul din aceste domenii începe de la 1.500 de lei.

„O să aleg o facultate la care să-mi fie drag să merg şi să învăţ cu plăcere. Probabil cea de Ştiinţe Economice, pentru că îmi place matematica”, a spus Ionel Stan, din Arad.

Taxa de şcolarizare pe primul plan

La Târgul Educaţional de ieri, cei mai mulţi elevi prezenţi au fost interesaţi şi de taxele pe care le percep universităţile, ori câte locuri bugetare scot la bătaie. „Pentru mine contează şi taxa de şcolarizare pentru că părinţii mei nu-şi permit să aloce mai mult de 500 de euro”, e de părere Iuliana Neag.

„Am venit la Târgul Educaţional ca să-mi fac o idee despre ce facultate să urmez".
Daniela Iancu, arădeancă

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite