Ovidiu Paul luptă pentru o carieră în designul de produs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul arădean participă la olimpiade de arte vizuale, dar îşi găseşte timp şi pentru practicarea tirului la nivel de performanţă.

PROFIL
Născut. 22 august 1992, Arad.
Experienţă: Pictează de la şase ani.
Studii. Elev în clasa a XI-a secţia de design a Liceului de Artă „Sabin Drăgoi“.
Familie. Are o soră.

Pe când avea ceva mai puţin de şase ani îşi ocupa cea mai mare a timpului desenând. Mai exact copiind desenele din cărţi şi din reviste. „Atunci tata, care este şi el artist, m-a încurajat să desenez şi să pictez şi alte lucruri”, povesteşte Ovidiu debutul său în această lume a desenului şi culorii. El îşi aminteşte că avea o adevărată pasiune pentru roboţi pe care îi imortaliza în toate formele imaginate.

Aşa a ajuns ca din clasa a patra să urmeze cursurile la Liceul „Sabin Drăgoi“ şi mai apoi din clasa a IX-a să opteze pentru specializarea design, mai exact design de produs. „Nu îmi plăcea foarte mult să pictez, ci mai degrabă să inventez. Aşa că am avut de optat între design şi arhitectură şi am ales cea dintâi variantă”, povesteşte tânărul arădean.

Şi alegerea s-a dovedit corectă dacă luăm în calcul rezultatele obţinute de el la recenta olimpiadă naţională de arte vizuale, arhitectură şi istoria artelor, respectiv locul doi. „Am făcut la această olimpiadă o baterie de chiuvetă, cu sistem de pornire din interior. Trebuie ca de fiecare dată să realizăm un produs funcţional, nou şi inovator”, explică Ovidiu Paul.

Cât priveşte domeniul în care i-ar plăcea să activeze, tânărul spune că ar fi extrem de încântat să se ocupe de produse destinate copiilor. „Cred că în această zonă m-aş descurca de minune”, explică Ovidiu, care mărturiseşte că una dintre preocupările sale favorite este aceea de a construi soldaţi în miniatură. „Acum un an de zile am fost cu o bursă în Germania la Leipzig şi acolo am descoperit un joc pentru care participanţii îşi construiesc singuri soldaţii şi maşinăriile de luptă. M-a prins acest joc care acolo se joacă pe mese imense şi la care participă oricine doreşte, aşa că m-am apucat şi eu să-mi construiesc astfel de soldaţi în miniatură”, spune cu însufleţire micul artist.

Timpul între artă şi tir

Pe lângă pregătirea asiduă pentru ceea ce îşi doreşte să transforme în meserie, respectiv design-ul de produs, Ovidiu Paul mai are o pasiune căreia îi dedică aproape tot timpul său liber. Este vorba de tir, pe care îl practică de circa patru ani. „Şi la tir am reuşit ca de fiecare dată să câştig unul dintre primele trei locuri la toate concursurile la care am participat”, povesteşte tânărul. Se antrenează cam de patru ori pe săptămână câte patru ore, ceea ce reprezintă o adevărată performanţă dat fiind programul său încărcat. De altfel, pasiunea pentru tir l-a dus şi la întâlnirea cu airsoft-ul, un fel de paintball în care se trage însă cu bile mici de plastic şi în care se utilizează replici ale unor arme adevărate.

Întrebări şi răspunsuri
Cât anume te-ai pregătit pentru olimpiada naţională?
Partea cea mai grea a fost o perioadă de două săptămâni de muncă continuă, chiar înainte de concurs, în care am făcut pregătire în baremul de timp, adică exact în condiţiile de la olimpiadă. De altfel, acest lucru mi s-a părut şi cel mai dificil: încadrarea în baremul de timp. Dar am găsit o metodă de a-mi gestiona mai eficient timpul şi asta m-a ajutat.

Ai urmat şi cursurile şcolii populare de artă?
Da, am fost acolo timp de trei ani, din clasa a VI-a până în clasa a IX-a, şi acolo am avut rezultate foarte bune la concursurile la care am participat cu lucrările mele de desen.

Ce-i place
„Pe lângă desen, îmi place tirul. Îmi mai place să cânt la chitară şi desenele animate bine făcute”, mărturiseşte Ovidiu Paul, care mai adaugă la această listă şi rock-ul.

Ce nu-i place
„Nu îmi place kitsch-ul. Am văzut recent un desen animat făcut după Mica Sirenă şi care mi-a lăsat un gust  foarte amar. Se vede că acolo nu s-a depus nici un efort, ci a fost făcut doar ca să fie”, explică Ovidiu Paul.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite