Moartea căprioarelor a devenit un caz fără răspunsuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este vorba de sute de căprioare FOTO arhivă Adevărul
Este vorba de sute de căprioare FOTO arhivă Adevărul

Cazul celor 230 de căprioare otrăvite pe câmpurile din Arad este departe de a fi lămurit. La un an de la tragedia ecologică, procurorii au conturat infracţiunea de braconaj, adică o vânătoare ilegală.

Cu siguranţă, însă, că animalele nu au fost ucise pentru carnea lor, dar cu toate acestea anchetatorii nu pot spune, deocamdată, cine a pus la cale masacrul.

„În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva unor autori necunoscuţi sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj. În prezent, cercetările nu sunt finalizate, acestea continuând sub supravegherea unui procuror”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Flavius Chiş.

Reprezentanţii Asociaţiei de Vânătoare şi Pescuit Crişana, păgubită în urma reducerii efectivelor de căprioare, a făcut recent o adresă către procurori, prin care cer informaţii despre derularea anchetei, însă nu au avut succes.

„Am primit acelaşi răspuns: cercetările continuă. E greu de spus dacă se va face lumină în acest caz”, a declarat preşedintele asociaţiei, Petrică Horga.

Acesta a spus că nu are împotriva cui să se îndrepte în justiţie pentru recuperarea pierderilor financiare pentru că nu există vinovaţi.

„Nici cei aproape 20.000 de lei cheltuiţi pentru analize şi incinerarea căprioarelor găsite moarte nu avem speranţe să-i recuperăm curând”, a mai spus Horga.

Pentru încheierea cercetărilor, procurorii aşteaptă de trei luni, de la un institut din Cluj, rezultatele unei expertize independete privind cauza morţii căprioarelor. Noua expretiză a fost cerută pentru că cea a Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nu a fost convingătoare pentru procurori.

Sursa: stirileprotv.ro 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite