Arad: PORTRET / GALERIE FOTO / Robert Kovacs este pasionat de tir sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tatăl lui a fost vânător profesionist, motiv pentru care şi fiul a moştenit pasiunea pentru arme.

PROFIL
Născut. 17.12.1985 Arad
Studii. Şcoala de coafor stylist Spiru Haret
Familie. Necăsătorit


Mergea de copil cu tatăl lui la vânătoare. Aşa se face că Robert a învăţat încă de o vârstă fragedă cum să manevreze o armă, indiferent de dimensiunile ei. Tânărul spune că iubeşte armele de vânătoare de când se ştie. „Abia aşteptam să îmi spună tata că mergem la o partidă de vânătoare. Nici nu stăteam pe gânduri şi, în câteva minute, eram gata echipat să împuşc câţi mai mulţi mistreţi”, povesteşte Robert Kovacs.
Robert a încercat să o ia pe urmele tatălui, aşa că s-a hotărât să se înscrie la federaţia de la UTA, la un curs de tir sportiv. I-a plăcut enorm de mult şi mergea cu plăcere la fiecare oră de antrenament. „Am stat la această federaţie câteva luni, după care am fost propus de către nişte profesori de tir să particip la concursuri. M-am întrebat de ce nu? Dacă tot eram pasionat de acest sport, mi-am zis să merg mai departe şi să încerc să văd cum pot face faţă altor adversari”, continuă Robert Kovacs.
A urmat apoi o perioadă lungă de timp în care arădeanul a participat la zeci de competiţii. A reuşit să se claseze pe primul loc, devenind cel mai bun din România la acest sport. „Îmi aduc aminte că am avut parte de multe competiţii, însă singura care mi-a rămas la suflet a fost cea de la Oradea. Aici am reuşit să iau locul I pe ţară la tir sportiv. A fost cel mai frumos moment din viaţa mea şi, sincer o spun, mi-aş dori să se mai repete astfel de momente”, explică tânărul arădean.

Problemele l-au ţinut departe de poligon
După acest succes răsunător, Robert s-a reîntors în Arad şi a continuat să participe la cursurile federaţiei de tir la care era înscris. Din nefericire, însă, Robert a trebuit să renunţe la club din cauza unor probleme de sănătate. „M-am lovit de mai multe obstacole de care nu îmi face plăcere să le pomenesc. Cert e că am avut câteva probleme de sănătate care m-au ţinut departe de poligonul de tir. Aşa se face că am renunţat la sportul care mă caracteriza în totalitate”, continuă Robert.
Acest lucru însă nu l-a împiedicat pe Robert să stea departe de arme. Chiar dacă doar spectator, deocamdată, tânărul merge şi astăzi cu tatăl lui la vânătoare ori de câte ori are timp. Mai mult, el se pregăteşte să-şi facă permisul de port armă şi să-şi cumpere propriul lui pistol. „Chiar săptămânile viitoare o să îmi rezolv să îmi iau permisul de port armă. Nu exclud nici varianta de a mă reapuca de TIR sportiv pentru că, recunosc că este singura mea pasiune”, încheie Robert Kovacs.


Întrebări şi răspunsuri

Cât de costisitoare este această pasiune?
Preţul unei arme începe de la 1.000 de lei şi poate ajunge la 3.000 de euro. La costul unei arme se mai adaugă şi costul muniţiei, iar pentru vânători, ca şi tatăl meu, se mai adaugă şi cotizaţia anuală sau autorizaţiile speciale pentru a vâna mistreţi sau alte animale.

Este TIR-ul sportiv doar un sport de băieţi?
Nu doar bărbaţii sunt pasionaţi de arme. La poligonul unde umblam eu veneau foarte multe femei care îşi doreau să înveţe să folosească cu precădere armele pentru autoapărare.



Ce-i place
Robert a spus că îi place să se plimbe, să îşi petreacă sfârşiturile de săptămână alături de prieteni, la grătare sau alături de tatăl lui, la vânătoare. Tânărul a mai mărturisit că îi place să asculte muzică şi să citească.

Ce nu-i place
Robert Kovacs a mărturisit că nu-i plac oamenii mincinoşi, prefăcuţi şi care se cred superiori celor din jurul lor. „Nu îmi place să ştiu că nu mă pot baza pe cineva care mi-a promis un lucru”, concluzionează tânărul pasionat de arme.

Arad

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite