VIDEO Ţara cu podurile „construite“ de natură. Unele ar avea o vechime de peste 500 de ani
0În nord-estul Indiei există o serie de poduri, unele vechi de sute de ani, care nu au fost clădite de mâna omului, ci prin acţiunea forţelor naturale.
„În adâncurile nord-estice ale Indiei, la vederea frontierei dintre India şi Bangladesh, într-unul dintre cele mai umede locuri de pe pământ, podurile nu sunt construite - ele cresc“, aşa începe un material publicat pe atlasobscura.com despre unele dintre cele mai inedite poduri din lume.
Potrivit sursei citate durează ani buni până când un astfel de pod e „construit“, însă odată „terminat“, sunt destul de puternice încât pot suporta greutatea a 50 sau mai multe persoane simultan. Forţa acestor construcţii ale naturii creşte cu timpul, iar unele dintre acestea, susţine site-ul amintit, folosite de triburi băştinaşe, ar avea o vechime de peste 500 de ani.
Un reportaj din aprilie 2015, realizat de BBC, surprinde frumuseţea regiunii şi neaşteptatele construcţii din rădăcini de copaci.
Ideea realizării acestor poduri le-ar fi aparţinut unor bătrâni din tribul Khasi acum 180 de ani. „Este posibil să dureze 15-20 de ani pentru o reţea puternică de poduri de rădăcini încurcat“, mai precizează cei de la BBC.
Despre regiunea unde aceste poduri există au scris şi cei de la National Geographic. Ei zic că Meghalaya - un stat în nord-estul Indiei - este la distanţă, dar e accesibilă turiştilor.
Cum arată un astfel de pod:
Mai puteţi citi: