UPDATE Prefectul Niţulescu îşi justifică comportamentul dur faţă de reporterul televiziunii locale Acesta consideră că jurnaliştii i-au hărţuit familia
0Teleormănenii cunosc comportamentul şi limbajul trivial al prefectului de Teleorman, Teodor Niţulescu, dar nimeni nu se aştepta ca acesta să îmbrâncească pur şi simplu o jurnalistă, pe care o cunoaşte, chiar pe holurile instituţiei pe care o conduce.
Totul s-a întâmplat în incinta Prefecturii. Jurnalista de la Alexandria TV, însoţită de cameraman încerca probabil să-i ia prefectului un punct de vedere cu privire la mulţimea de oameni care se aflau în faţa instituţiei. Recenzorii alexăndreni se strânseseră în număr mare la Prefectură pentru a semna convenţiile civile. Numai că în loc să relateze manifestarea, jurnalista s-a trezit cu jigniri şi îmbrânceli din partea unui om de la care teoretic ai avea pretenţia că îşi poate înfrâna pornirile, chiar şi atunci când lucrurile sunt în defavoarea sa. Reporterul a vrut doar să îşi facă meseria, numai că atunci când echipa de la televiziunea locală a fost văzută pe holurile Prefecturii, Teodor Niţulescu s-a enervat foarte tare şi a îmbrâncit-o pe jurnalistă. Ba, mai mult, prefectul li s-a adresat cu „nesimţiţilor”, „măgarilor” şi i-a acuzat pe cei doi de trucarea unor imagini de la accidentul pe care nora sa l-a produs înlocalitatea Buzescu, în urma căruia o bătrână a decedat. Cameramanul a fot inspirat şi în timp ce Niţulescu îi alunga şi îi ameninţa, a filmat totul. La un moment dat, prefectul, în încercarea de a-i alunga dintr-o instituţie publică, a chemat jandarmul de la poartă şi l-a ameninţat şi pe acesta, spunându-i că dacă îi mai vede pe cei doi jurnalişti acolo, îl va da afară. Astfel de comportament nu face cinste niciunui om, cu atât mai mult celui care se află la conducerea unei instituţii publice. Imaginile filmate de cameramanul Aleandria TV nu mai au nevoie de niciun comentariu.
UPDATE Printr-un comunicat de presă emis de Prefectura Teleorman, Teodor Niţulescu îşi justifică comportamentul vizavi de echipa de reporteri ai televiziunii locale. În primul rând, din documentul trimis de instituţie reiese că cei doi reporteri au intrat în mod fraudulos în incinta prefecturii, deoarece aceştia nu aveau acreditare şi nu au trecut de filtrul jandarmului de la intrare care avea obligaţia să îi legitimeze şi să îi întrebe unde merg. Niciun angajat al Prefecturii nu a fost contactat de aceştia pentru o informaţie sau o declaraţie. Mai mult, Teodor Niţulescu consideră că familia sa a fost hărţuită, aducând acuzaţii foarte grave la adresa fiului şi norei sale, printr-un reportaj difuzat când s-a întâmplat accidentul de la Buzescu, în urma căruia o bătrână şi-a pierdut viaţa. Prefectul consideră că jurnalista agresată a făcut o campanie de presă defăimătoare la adresa sa şi a familiei sale, distorionând adevărul. Jurnaliştii postului TV au spus în reportaj că nu nora prefectului a condus bolidul, ci fiul acestuia, fără a cere un punct de vedere celor implicaţi. "Înregistrarea audio-video fără autorizare aduce atingere vieţii private şi demnităţii unei persoane, în cazul de faţă având şi rolul de a perturba activitatea unei instituţii... Principala consecinţă a difuzării acestei înregistrări a fost apariţia a numeroase mesaje injurioase sau de ameninţare atât pe adresa de e-mail a prefectului, cât şi pe o reţea de socializare (Facebook), motiv pentru care putem considera că este adusă atingere siguranţei persoanei în cauză", se mai arată în comunicatul de presă transmis de Prefectură. În final, Teodor Niţulescu consideră că dialogul cu jurnalista a fost un eveniment nedorit.