FOTO Trenul Regal a poposit în Gara Videle

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tren7

Garnitura regală a poposit astăzi pentru 40 de minute în gara din Videle, în turul aniversar ce a marcat 145 de ani de la construirea liniei ferate Bucureşti-Filaret Giurgiu, 70 de ani de la inaugurarea liniei Bucureşti-Videle şi 60 de ani de la construirea Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse. Cu acest prilej, locuitorii oraşului Videle au putut vizita cele  cinci vagoane ale trenului regal.

Trenul Regal a poposit în Videle aducând o delegaţie oficială din care au făcut parte reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi ai Muzeului Căilor Ferate din România.

Oficialii le-au făcut locuitorilor oraşului o prezentare garniturii regale. ”Împreună am venit în oraşul dumneavoastră cu acest tren pe care astăzi îl numim Trenul Prieteniei în cadrul proiectului cultural educativ social, tezaur de istorie, cultură şi tehnică feroviară, Muzeul Ceferiştilor la 75 de ani. Se doreşte ca prin circulaţia acestui tren să legăm cele două muzee, Muzeul Căilor Ferate din România cu Muzeul Căilor Ferate din Ruse”, a declarat Dionisie-Daniel Ardelean  ,director general Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară

Trenul Regal a  fost construit în 1928 în Milano. Trenul a fost comandat de către casa regală pentru deplasarea delegaţiilor străine şi pentru deplasarea reprezentanţilor casei regale pe teritoriul ţării. Trenul Regal a fost folosit în acea perioadă pentru deplasarea membrilor casei regale de la reşedinţa din Bucureşti la reşedinţa de la Sinaia, Palatul Peleş, unde locuia familia regală.

În cadrul vizitei oficiale, în gara din Videle a fost dezvelită o plachetă aniversară care marchează cei 70 de ani de existenţă ai liniei Bucureşti-Videle .După oprirea din Videle, Trenul Regal şi-a continuat deplasarea către Giurgiu şi mai apoi peste Podul Prietenie către oraşul bulgar Ruse.

Trenul regal este condus de un roşiorean

George Fluieran, de origine din Roşiorii de Vede, este conducătorul Trenului Regal de mai bine de patru decenii. Bărbatul este al doilea om din România care a obţinut brevet pentru a conduce locomotive cu aburi . Gheorghe Fluieran a ieşit la pensie de câţiva ani, dar continuă să facă naveta de la Roşiorii de Vede la Bucureşti pentru a conduce trenul lui, atunci când acesta este scos în public. Îmbrăcat  în haină bleumarin cu epoleţi argintii şi chipiu, George Fuieran a fost cel care a condus trenul regal şi astăzi în Gara Videle.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite