Tânărul artist ce realizează portrete spectaculoase cu creionul. Regele Mihai, Ion Ţiriac, Andreea Esca şi Smiley, aşa cum nu au fost văzuţi niciodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Paşcu este un tânăr artist care, la vârsta de 18 ani, impresionează prin calitatea lucrărilor sale. Pasiunea a dezvoltat-o din familie, tatăl lui fiind pictor. Ionuţ şi-a descoperit chemarea către artă, iar acum spune că nu ar mai concepe viaţă fără creion sau penel.

Ioan Paşcu, căruia apropiaţii îi spun Ionuţ, este elev în clasa a X-a la Liceul de Arte Platice ”Nicolae Tonitza” din Bucureşti şi realizează desene suprinzătoare doar din creion. ”Prima mea legătură cu arta a fost tatăl meu. L-am văzut cum lucra la portretul unui bătrân cu un chip care exprima tristeţe, suferinţă cu o luminozitate a ochilor care te pătrundea în suflet. Atunci am rămas uimit şi mă gândeam cum de se poate realiza ceva aşa frumos cu o pensulă”, spune Ionuţ.

Mai în joacă, mai în serios, tânărul a încercat să realizeze portretele unor personalităţi din diverse domenii. Rezultatul este spectaculos. L-a desenat pe Regele Mihai I, pe Paul de România, pe Gigi Becali, pe Christian Sabbagh, dar şi pe Inna, Andra sau Andreea Bănică. ”De mic am fost atras de pensulă şi de vraja culorilor. Această dragoste faţă de universul picturii este ereditară, deoarece tatăl meu este pictor şi de mic îl însoţesc în această lume minunată şi magică”, afirmă pictorul.

image

Modelele pentru viaţă ale lui Ionuţ Paşcu sunt clasicii picturii universale, începând cu renaşterea şi terminând cu pictura impresionistă despre care spune că îl frapează prin pensulaţie şi bogăţia de culori. „Când desenez şi stau în faţa şevaletului înconjurat de paleta de culori, pânza albă, cartonul şi creioanele, atunci mă simt ca în faţa unei provocări, unde eu trebuie să îmi aşez visurile şi gândurile unui artist în devenire”, spune Ionuţ.

   

Profesori au ramas uimiţi de talentul acestuia şi îl încurajează să continue mucna de perfecţionare. ”Mă inspiră tot ce este în jur: de la pruncul ce zâmbeşte nevinovat privind la mama sa, până la bătrânul cu chipul brăzdat de griji şi vremi, peisajele mirifice din răsăritul soarelui, până la apus. Creaţiile mele sunt o parte din sufletul meu; când le privesc, mă văd pe mine şi starea mea interioară, din momentul în care stăteam aşezat în faţa şevaletului, doar eu şi dorinţa de-a aşeza imaginea şi visurile mele pe albul imaculat al pânzei sau cartonului”, mai spune artistul. 

Lucrările acestui pot fi văzute atât pe Facebook, cât şi pe Youtube unde are şi un canal propriu pe care postează videoclipuri educative despre cum se realizează anumite desene. „Altceva nu vreau să fac şi nimic nu iubesc mai mult decât pictura şi universul ei. Ceea ce fac mă obligă să privesc cu responsabilitate şi dorinţă de a munci, pentru a fi demn de titlul de artist. Părinţii mă susţin şi au încredere în capacitatea mea de a face cât mai mult pentru pasiunea şi visul vieţii mele”, mai afirmă Ionuţ. Dorinţa cea mai mare a micului artist este aceea de a avea o expoziţie proprie, însă, deocamdată, nu dispune de resursele financiare necesare acestui vis.

Citiţi şi:

Autobuzul ”decorat” cu 300 de scrisori circulă la Alba Iulia, de 8 martie: ”E minunat să primeşti o scrisoare scrisă de mână”

Povestea preotului care a reinventat cooperativa agricolă în România. Cum a convins 45 de fermieri să vândă în magazinul „Bunătăţuri româneşti“

 

O poveste de dragoste dincolo de moarte: „Sper să mă ierţi tu, pentru că eu nu mă pot ierta! Te iubesc, Simona mea“  

Povestea celebrei pâini de Cugir: „pita boamfă“ era cel mai bun cadou pentru delegaţiile care vizitau oraşul  

Cetatea Alba Carolina, înconjurată de un şnur de mărţişor de 3 kilometri întins de peste 300 de copii

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite