O poveste de dragoste dincolo de moarte: „Sper să mă ierţi tu, pentru că eu nu mă pot ierta! Te iubesc, Simona mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monumentul închinat Simonei Candrea în zona Someşul Cald din Munţii Apuseni. Foto: DJ-Ice
Monumentul închinat Simonei Candrea în zona Someşul Cald din Munţii Apuseni. Foto: DJ-Ice

Undeva în Apuseni, pe marginea unui drum din localitatea Someşul Cald, un monument funerar aminteşte de o poveste de dragoste încheiată cu o tragedie. O tânără în vârstă de 26 de ani a murit în acest loc în urmă cu doi ani. De atunci, iubitul ei vine în fiecare zi şi pune o candelă şi flori în amintirea acesteia şi îi cere iertare plângând.

Nenorocirea a avut loc în 1 mai 2015. Simona Marinela Candrea, o tânără în vârstă de 26 de ani din Vatra Dornei, a murit într-un tragic accident. Se afla într-o maşină modificată pentru concursuri off-road, condusă de prietenul ei, Abdul Rahim Jousouf Hadil, un cetăţen de origine arabă. Acesta deţine un service pentru cutii de viteză în localitatea Gilău, unde lucra şi Simona. Cei doi obişnuiau să participe frecvent la concursuri şi plimbări off-road în Munţii Apuseni. 

În ziua fatidică, prietenul Simonei a încercat să urce cu maşina o pantă abruptă din zona Someşul Cald. La un moment dat a pierdut controlul volanului, iar autoturismul s-a răsturnat şi prăvălit la vale aproape 100 de metri. Deşi purta echipament de protecţie, Simona Candrea nu a supravieţuit accidentului. Prietenul acesteia, şoferul, a scăpat fără răni grave. 

monument accident apuseni

Foto: DJ-Ice

”Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că în zona montană, în apropierea drumului judeţean 107S, a avut loc un accident soldat cu moartea unei tinere de 26 de ani, din localitatea Someşul Cald. Din primele informaţii reiese că victima era pasageră într-un vehicul off-road, care s-a răsturnat”, au declarat reprezentanţii IPJ Cluj, la momentul respectiv.

monument accident apuseni

Simona era pasionată de cursele de maşini off-road

În familia Simonei, tragedia a fost şi este în continuare mare. Tânăra a fost îngropată la Vatra Dornei, lângă

monument accident apuseni

mormântul fratelui său, care murise cu cinci ani mai devreme. În articolele publicate la vremea respectivă se afirmă că Abdul Rahim Jousouf Hadil a fost ţinut cu greu pentru a nu se arunca în groapa cu sicriul iubitei sale. 

Întors acasă, tânărul a ridicat un monument funerar în amintirea Simonei, care a devenit şi un loc de pelerinaj în Apuseni şi pe care a scris următoarele cuvinte: ”Simona dragostea mea, toate s-au frânt acum. Şi gândurile mele şi visele tale. Şi dacă mi-ai fi zis, hai vino cu mine, fără să întreb aş fi murit cu tine! Ai fost şi vei rămâne iubirea mea! Sper să mă ierţi tu, pentru că eu nu mă pot ierta! Familia şi prietenii noştrii te-au iubit şi plâng o dată cu mine. Te iubesc mult, Simona mea! Dormi în pace, înger drag şi bun. Te iubesc, Abdul”

De la momentul morţii prietenei sale, tânărul merge în fiecare zi cu flori şi candele la monumentul funerar de pe valea Someşului Cald şi îşi cere iertare neîncetat. De cele mai multe ore plânge în hohote. Abdul a ales acest mod pentru a fi în continuare alături de iubita lui.

monument accident apuseni

Simona Candrea a murit în tragicul accident din 1 mai 2015

Ancheta realizată de poliţişti a relevat faptul că Abdul Rahim Jousouf Hadil este vinovat de producerea accidentului. Acesta a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă la Judecătoria Huedin. Tânărul a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, decizie care a rămas definitivă. Familia Simonei nu s-au constituit parte civilă în proces. 

monument accident apuseni

Abdul Rahim Jousouf Hadil, la înmormântarea iubitei sale. Foto: monitorulsv.ro

    

Citiţi şi:

Povestea celebrei pâini de Cugir: „pita boamfă“ era cel mai bun cadou pentru delegaţiile care vizitau oraşul

Cetatea Alba Carolina, înconjurată de un şnur de mărţişor de 3 kilometri întins de peste 300 de copii

Elevii unui liceu din Alba Iulia au construit robotul coordonat prin telefon. XEO merge la cea mai mare competiţie de robotică din România

Un startup românesc cu succes internaţional. După New York, aplicaţia Fast Order ajunge şi în Dubai

Un mecanic din Alba Iulia a construit o maşină spectaculoasă în propriul atelier

Câte milioane de euro valorează cele mai vechi tipărituri din România. Bibliotecile care au în colecţii 1.640 de incunabule

Final fericit în povestea „doamnei cu pantofi albaştri“, judecătoarea care a încântat România

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite