Sediu de Finanţe devenit „pericol iminent” pentru oameni. Se desprinde tencuiala de pe faţadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea reprezintă un pericol pentru angajaţi şi trecători. Foto: captură Google Street View
Clădirea reprezintă un pericol pentru angajaţi şi trecători. Foto: captură Google Street View

Sediul Serviciului Fiscal Aiud urmează să fie modernizat printr-o investiţie ce va fi derulată de Direcţia Regională a Finanţelor Publice Braşov. Clădirea este în prezent un pericol real pentru trecători, dar şi pentru angajaţi şi contribuabili.

Clădirea este într-un stadiu avansat de degradare şi nu mai răspunde nevoilor angajaţilor şi a persoanelor care ajung aici cu diverse probleme. Prima etapă este realizarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de reabilitare şi modernizare, pentru care a fost declanşată o licitaţie publică cu o valoare estimată de aproape 74.000 de lei, fără TVA. 

În cadrul temei de proiectare se precizează că imobilul reprezintă un pericol iminent pentru trecătorii din zonă, faţada clădirii prezentându-se într-o stare avansată de degradare, fiind identificate bucăţi de tencuială în curs de desprindere, care pot produce accidente grave.

De asemenea, subsolul clădirii este în permanenţă inundat datorită pânzei freatice ridicate, impunându-se intervenţii urgente pentru asanarea acestuia şi realizarea unor măsuri de prevenire prin realizarea unui sistem de puţuri cu pompe care să capteze şi să elimine apa. Totodată, este necesaă refacerea hidroizolaţiilor. 

Clădirea este ineficientă din punct de vedere termic, fiind neconformă cu cerinţele legislative actuale. Circulaţia între birouri se desfăşoară pe un balcon exterior, acre se prezintă într-o stare avansată de degradare, existând pericolul unei prăbuşiri. Problemele de organizare a fluxurilor funcţionale determină contribuabilii să stea în aşteptare pe scara spre etaj.

Pe lângă exterior, clădirea va fi modernizată şi la interior unde se vor realiza activităţi de zugrăvire, înlocuire pardoseli, geamuri şi uşi, etc. Se estimează un număr de 40 de utilizatori permanenţi în fiecare zi, respectiv angajaţi şi un număr maxim de 30 de persoane, clienţi ai serviciilor instituţiei. Va fi înlocuită şi reţeaua electrică şi plenşeele, dacă expertiza structurală va arăta că nu pot fi reabilitate.

Ofertantul care va obţine contractul va întocmi documentaţia DALI, împreună cu documentaţiile necesare obţinerii avizelor, acordurilor impuse prin certificatul de urbanism. De asemenea, va întocmi documnetaţia tehnico-economică pe baza ridicării topografice actualizate.

Vă mai recomandăm:

 

Secetă puternică şi în Transilvania. Fermier: „La porumb, pierderile depăşesc 40 la sută”

 

Contabila care a realizat o schemă piramidală din sute de credite ilegale. A falsificat chiar şi semnătura fiicei sale pentru 150.000 de lei

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite