Răspunsul ministrului Nelu Tătaru la întrebarea când vor fi redeschise bisericile: „Nu mai devreme de 1 iulie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sănătăţii, în vizită la spitalul din Alba Iulia
Ministrul Sănătăţii, în vizită la spitalul din Alba Iulia

Ministrul Sănătăţii spune că deschiderea bisericilor pentru credincioşi nu poate avea loc mai devreme de 1 iulie 2020.

Nelu Tătaru a justificat această decizie prin existenţa, în continuare, a coronavirusului în comunitate şi prin cele peste 4.000 de cazuri.

"Evaluarea şi evoluţia zilnică din perioada imediat următoare ne va da şi momentul când se va face acest lucru. De pe 15 (iunie - n.r.) încă nu. Încă avem rata de transmitere în comunitate. Ieri am avut 237 de cazuri noi, încă avem în jur 150 cazuri în terapie intensivă, încă avem peste 4.000 de cazuri active în societate, iar adresabilitatea a crescut din ce în ce mai mult la unităţile de primiri urgenţe în ultima perioadă. În măsura în care vom vedea că în perioada 15 iunie - 1 iulie vom vedea că avem o evoluţie favorabilă, scăderea numărului de cazuri, dar mai ales transmiterea în comunitate în măsură scăzută, atunci putem decide”, a spus ministrul Sănătăţii, la Alba Iulia, unde a vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă şi a avut o întâlnire cu managerii unităţilor sanitare care tratează bolnavi de COVID-19.

Răspunzând la o întrebare, Nelu Tătaru a spus că bisericile nu vor fi deschise mai devreme de 1 iulie. ”Nu mai devreme de 1 iulie, atât timp cât încă nu avem obiectivată o scădere a transmiterii în societate", a declarat ministrul.

Patriarhia Română susţine că "revenirea grabnică” la oficierea slujbelor religioase şi în interiorul bisericilor, cu respectarea măsurilor de igienă şi de distanţare, "este deja deplin justificată şi adecvată actualei realităţi sociale". Potrivit purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănărescu, în acest sens au fost făcute, inclusiv recent, demersuri către autorităţi "însoţite de speranţa intensă a unui răspuns realist şi înţelept".

"Revenirea la ritmurile adânci ale organismului comunitar este esenţială în păstrarea echilibrului moral şi spiritual al acestuia. Istoria universală a umanităţii releveză indubitabil că, indiferent de gradul de secularizare, resorturile cele mai profunde ale vieţii personale şi sociale rămân cele de natură religioasă şi că gradul de claritate morală din interiorul unei societăţi este conferit de viaţa spirituală a acesteia”, afirmă reprezentantul BOR într-un comunicat de presă transmis joi.

Citiţi şi:

   

Preotul cu 35 de copii: i-a luat din stradă şi i-a crescut ca şi cum ar fi fost ai lui: „Mulţi au făcut şcoli şi au ajuns oameni“

 

Cine a inventat cuvântul „alo“, utilizat zilnic de milioane de oameni. Legătura cu strigătul de vânătoare la vulpi

 

FOTO Descoperiri arheologice în timpul restaurării Palatului Principilor din Cetatea Alba Iulia

   

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite