Patronii de la firma de transport călători Arieşul Cîmpeni rămân în arest preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi oameni de afaceri pentru care s-a decis menţinerea în arest preventiv
Cei doi oameni de afaceri pentru care s-a decis menţinerea în arest preventiv

Curtea de Apel Alba Iulia a respins pentru a doua oară luni, 11 noiembrie, solicitarea patronilor de la firma Arieşul Cîmpeni de a fi cercetaţi în libertate în dosarul în care sunt acuzaţi că au produs un prejudiciu de 2 milioane de euro la bugetul de stat. Decizia Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, cei doi urmând să fie cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.

Curtea de Apel a admis recursul procurorilor şi a decis cercetarea inculpaţilor în stare de arrest. Anterior, pentru a două oară Tribunalul Alba hotărâse eliberarea inculpaţilor Ţimonea Gheorghe şi Ţimonea Mihaiu şi impunerea obligaţiei de a nu părăsi ţara. 

În acest dosar, în 7 octombrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât cercetarea în stare de libertate a celor patru şoferi arestaţi preventiv prin decizie a Tribunalului Alba – Aurelian Bucea, Sorin Gligor, Ovidiu Bucea, Voicu Cîrja – cu interdicţia de a părăsi ţara. În dosarul privind fapte de fraudă, prin care s-a cauzat un prejudiciu de peste 2.200.000 de euro, Gheorghe Ţimonea, Mihai Ţimonea şi Aurel Olar sunt acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Aurelian Bucea, Sorin Gligor, Voicu Cîrja, Ovidiu Bucea sunt acuzaţi complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Voichiţa Doina Iovan şi Sorin Nicolae Crăciun, de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

La începutul lunii octombrie, poliţişti IPJ Alba, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat simultan 18 percheziţii la domiciliile unor persoane din Alba (11), Bihor (2) şi Hunedoara (3) şi sediile firmelor de transport persoane Arieşul SA Cîmpeni şi Crinul Arieş SRL Baia de Arieş. La sediul uneia dintre firme au fost găsite 3.000 bucăţi bilete pentru pensionari şi persoane cu handicap neprocesate (care nu au fost depuse pentru decontare) şi 10.000 bucăţi bilete pentru pensionari şi persoane cu handicap procesate pe borderouri, în perioada aprilie – august 2013, dar nedecontate.

Din cercetările efectuate, reprezentanţii celor două societăţi comerciale de transport ar fi impus angajaţilor ce deţin calitatea de conducători auto să realizeze venituri ţintă, pe fiecare rută de transport, prin obţinerea de bilete subvenţionate, chiar dacă persoanele beneficiare ale acestora nu au efectuat deplasări. Pentru realizarea scopului, conducătorii auto şi-au stabilit legături cu diferite persoane din localităţi situate pe rutele de transport, care în schimbul unor sume de bani, obţineau bilete de transport subvenţionate, ce erau ulterior folosite la decontare. Activităţile ilicite s-au desfăşurat începând cu anul 2009, pe rute de transport rutier de persoane de pe raza judeţelor Alba, Bihor, Arad, Hunedoara, Cluj şi Timiş.

Citiţi şi:

Patron de la Arieşul Cîmpeni, către angajat: „Faci planul, altfel mergi să lucrezi la mină în Congo“. Şoferii în libertate, patronii rămân în arest

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite