Imagini inedite cu un lup care se răcorește pe caniculă, într-un râu de munte din Munții Apuseni VIDEO

0
Publicat:

Imagini inedite cu lup care se scaldă într-o apă curgătoare din Munții Apuseni au fost făcute publice de către reprezentanții Parcului Natural care administrează o zonă importantă din această parte a țării.

Lupul se scaldă într-o apă curgătoare din pădure FOTO captură video Romsilva
Lupul se scaldă într-o apă curgătoare din pădure FOTO captură video Romsilva

„Pe caniculă, o baie într-un râu de munte este binevenită. Imaginile inedite cu un lup care se răcorește într-o pădure a Parcului Natural Apuseni au fost realizate cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei instalate de colegul nostru Raul Ghiran”, au precizat reprezentanții Romsilva.

Potrivit sursei citate, lupii trăiesc în haită și sunt rar văzuți în libertate. Cele mai multe haite au în componență perechea conducătoare, formată din masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la 3 ani. Câteodată pot aparea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.

Munţii Apuseni reprezintă o zonă propice pentru dezvoltarea acestei specii. Lupul se comportă atât ca vânător cât şi ca necrofag, fiind un important factor în păstrarea echilibrului natural. Mănâncă aproape orice fel de vietate, de la broaşte şi larve, iepuri, pârşi şi alte animale mici, la mistreţ, cerb, măgar domestic, boi şi chiar urşi.

Sursa video: Facebook/ Romsilva

În căutarea hranei, lupii pot parcurge peste 100 de kilometri într-o singură noapte. Viteza de alergare a lupului poate depăşi 60 km/oră. Simţurile sale sunt extraordinare. Nu doar mirosul este deosebit de fin, dar şi auzul şi văzul, lupul putând vâna foarte bine atât noaptea - timpul său preferat de vânătoare - cât şi ziua sau în perioadele de amurg şi dimineaţă.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos, mai precizează reprezentanții Romsilva.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Alba, Cluj și Bihor, din acestea 50.793 fiind păduri.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa. Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul „Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite