Au răpit un bărbat şi l-au obligat să le doneze un Mercedes. După 6 luni a venit nota de plată: închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tineri, cu vârste de 27, 28 respectiv 30 de ani din judeţul Mureş şi municipiul Turda au fost condamnaţi la încchisoare cu executare în Alba pentru infracţiuni de şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Inculpaţii au şantajat un bărbat din Noşlac, sub pretextul unei datorii vechi, şi l-au obligat să meargă la un notar pentru a le dona o maşină.

Infracţiunea a avut loc în luna iulie 2016, în comuna Noşlac din judeţul Alba. Barabaş Romulus, Aştilean Valer Silvestru şi Sonică Gheorghe Florin au ameninţat un bărbat şi l-au forţat să meargă la un notar, unde urma să le cedeze acestora, printr-un contract de donaţie, un autoturism Mercedes, model nou.

Totul, în contul unei datorii pe care victima o avea faţă de cei trei. În urma sesizării victimei, autorii au fost identificaţi şi reţinuţi de poliţie, doi dintre aceştia fiind recidivişti. Ulterior au fost arestaţi preventiv, în prezent aflându-se în arest la domiciliu.

Dosarul a fost trimis în instanţă la Judecătoria Aiud, unde, în 14 decembrie, a fost pronunţată prima decizie. Toţi inculpaţii au fost condamnaţi la închisoare cu executare. Barabaş Romulus a primit 1 an de închisoare pentru lipsire de libertate în mod illegal şi 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. Instanţa a contopit condamnările, rezultând o pedeapsa de 2 ani şi 4 luni în regim de detenţie.

Ceilalţi doi inculpaţi au primit condamnări mai grele, în condiţiile în care sunt recidivişti. Sonică Gheorghe Florin a primit 1 an şi 6 luni pentru lipsire de libertate, respectiv 3 ani pentru şantaj. Instanţa a constatat că acesta era în termenul de încercare de 5 ani al unei condamnări la 3 ani de închisoare, din 2012. Inculpatul a primit, în final, pedeapsa de 6 ani şi 6 luni de închisoare în regim de detenţie.

Aştilean Vasile Silvestru a fost condamnat şi el la pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 4 luni (1 an pentru lipsire de libertate şi 2 ani pentru şantaj). Şi acesta a săvârşit faptele în termenul de încercare de 5 ani al unei pedepse din decembrie 2012, când a fost condamnat tot la 3 ani, în acelaşi dosar cu inculpatul Sonică.

Decizia Judecătoriei Aiud poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Citiţi şi:

Cum a apărut tehnologia Wi-Fi. Ce înseamnă Wi-Fi Ready, WiDi sau Wi-Fi Direct  

Reţeta caşcavalului maturat în vin roşu de casă. Delicatesa 100% românească se prepară la o fermă din judeţul Alba

Pentru prima dată în viaţă, doi bătrâni de 80 de ani din Apuseni au lumină în case

Cum era leul românesc înainte de Marea Unire. Anul în care moneda naţională a fost la paritate cu francul şi mai tare ca dolarul

Machetele de artă făcute în România care ajung să valoreze şi peste 1.000 de euro. Cum lucrează maeştrii în modelism

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite