Arhiepiscopul Irineu îi îndeamnă pe enoriaşi să asculte de sfatul medicilor: „Doctorului dă-i cinstirea ce i se cuvine”
0Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, Irineu, le-a transmis credincioşilor din eparhie să respecte sfaturile medicilor şi măsurile de protecţie sanitară.
Arhiepiscopul Irineu a amintit de îndemnul Sfintei Scripturi potrivit căruia "Doctorului dă-i cinstirea ce i se cuvine, căci şi pe el Domnul l-a făcut" şi, totodată, să fie conştienţi că "de la Cel Preaînalt vine tămăduirea".
”Ne aflăm într-o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere medical, când ritmul galopant al pandemiei răpeşte din mijlocul nostru multe suflete dragi. Noi, creştinii, suntem chemaţi să intensificăm rugăciunea pentru însănătoşirea celor bolnavi şi pentru medicii care se ostenesc intens pentru alinarea suferinţei lor. Totodată, trebuie să sporim grija faţă de noi înşine şi faţă de semenii noştri, bizuindu-ne pe puterea lui Dumnezeu, 'Cel Ce poate face cu mult mai mult decât tot ceea ce noi cerem sau gândim' (Efeseni 3, 20). În acest context dominat de incertitudine, este nevoie să ne alăturăm eforturilor depuse de autorităţile competente în campania de prevenire a răspândirii virusului COVID-19”, a afirmat Arhiepiscopul Irineu, citat de Agerpres, într-o circulară adresată credincioşilor din parohiile din judeţele Alba şi Mureş şi care a fost citită în toate bisericile din cele două judeţe.
Arhiepiscopul le-a mai transmis acestora ca, la primele semne de boală, să contacteze personalul medical specializat.
”Infecţia cu noul coronavirus poate fi uşor confundată cu gripa sezonieră, având în vedere faptul că cele mai frecvente simptome sunt: febra, tusea uscată şi oboseala. În cazul suspicionării unei infecţii se impune să apelăm la medicul de familie, care ne poate ajuta, coordona şi oferi sfaturi avizate în ceea ce priveşte paşii de urmat pentru însănătoşirea noastră. În absenţa medicului de familie, putem lua legătura cu Direcţia de Sănătate Publică locală. Este important acest lucru deoarece simptomatologia acestei boli ucigătoare are şi alte diverse forme, cum ar fi: congestia nazală, conjunctivita, cefaleea, durerile de gât, pierderea gustului şi a mirosului, erupţiile cutanate sau înroşirea degetelor de la mâini şi de la picioare”, a explicat înaltul ierarh ortodox.
Acesta a adăugat că, atunci când se manifestă unele dintre simptomele amintite mai sus, singura soluţie pentru a afla dacă afecţiunea este gripă sezonieră sau COVID-19 este testarea specifică RT-PCR, care arată, în cazul unui rezultat pozitiv, că persoana are o infecţie activă, pe care o poate răspândi. Arhiepiscopul a mai punctat că acest tip de test evidenţiază virusul chiar şi la persoane fără simptome. El a mai menţionat că toţi pacienţii depistaţi la testare cu rezultat pozitiv vor fi evaluaţi şi monitorizaţi de medicul de familie, prin telemedicină sau de medicii specialişti din spitalele desemnate.
”În aceste vremuri de grea încercare, este potrivit să ne reamintim îndemnul Sfintei Scripturi: 'Doctorului dă-i cinstirea ce i se cuvine, căci şi pe el Domnul l-a făcut', şi, totodată, să fim conştienţi că 'de la Cel Preaînalt vine tămăduirea' (cf. Sirah 38, 1-2). Asumându-ne deplină responsabilitate, să depunem toate eforturile pentru protejarea vieţii şi sănătăţii noastre şi a celor din jur, respectând sfaturile medicilor şi măsurile de protecţie sanitară”, a conchis arhiepiscopul Irineu.
Vă mai recomandăm:
Prima tură pe tronsonul cu probleme din A10. Asociaţie: „Lotul 2 Sebeş-Turda, aproape de inaugurare” VIDEO
Capcana rutieră de la trecerea la nivel cu calea ferată. Cum aplică Poliţia amenzi, deşi şoferii nu încalcă legea