Video Acrobație la peste 1.000 de metri altitudine, pe Piatra Secuiului. Cum a parcurs un bărbat distanța dintre stânci VIDEO
0Piatra Secuiului de la Rimetea, din județul Alba, a fost scena unui „spectacol” mai puțin obișnuit. Un acrobat a traversat, la înălțime, pe o funie, distanța dintre două stânci.
Misiunea acrobatului nu a fost una ușoară. Bărbatul s-a dezechilibrat de mai multe ori, însă nu a renunțat și a ajuns la capăt. Pe tot parcursul traseului la înălțime, acesta a purtat echipament de siguranță, pentru evitarea vreunui incident nedorit.
Piatra Secuiului este un masiv calcaros, golaş şi alungit, împărţit în două părţi de o „râpă” (ceea ce face ca, din mai până în septembrie, soarele să răsară de două ori pentru acei oameni care trăiesc în partea de nord a localităţii). Partea nordică a masivului, mai scundă, poartă şi numele de „Colţii Trascăului” şi adăposteşte ruinele unei fortăreţe medievale.
Rimetea se află la 24 km de Aiud, la 7 km de Buru, la 25 km de Cheile Turzii şi la 28 km de Turda. Localitatea este conectată la reţeaua de drumuri naţionale prin drumul județean DJ 107M, care începe la nord din drumul naţional DN 75 (la limita de sud a judeţului Cluj) şi care este legat la sud de DN 1 (E81), pe teritoriul municipiului Aiud.
Drumul judeţean DJ 107M traversează ambele localităţi ale comunei (Rimetea şi Colţeşti), de-a lungul lui situându-se aproape toate obiectivele cu potenţial turistic din zonă.
Masivul de 1.129 metri înălțime este accesibil pe jos din satele dimprejur. Altitudinea pietrei față de relieful din jur face ca pe vreme bună să se poate vedea până la Turda. Urcarea pe munte pe traseul de drumeție marcat nu necesită o pregătire specială, dar este necesar un nivel general de pregătire fizică. Accesul este ușor din piața principală a localității Rimetea, urmând marcajul reprezentat de o cruce albastră.