„Trucul” la care apelează mulţi angajaţi români pentru a munci mai puţin. Unii îşi reduc timpul de lucru la jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telefonul poate reduce substanțial timpul de lucru. Un studiu recent arată că trei din zece angajaţi stau câte două ore pe zi pe telefon în timpul programului. Unii,  mult mai mult, chiar jumătate din program, potrivit Observatornews.ro.

Trei din 10 angajaţi stau câte două ore pe zi pe telefon. FOTO Shutterstock
Trei din 10 angajaţi stau câte două ore pe zi pe telefon. FOTO Shutterstock

Mulţi angajaţi îşi fac de lucru cu alte activităţi decât cele pentru care angajatorul îi plătește. Unii, pentru relaxare, alții pentru a-și rezolva unele probleme personale.

Pentru unii angajatori, vestea care se desprinde din concluziile studiului e una proastă. Pentru alții, nu contează, atâta vreme cât angajații sunt performanți. 

„Fiecare corporație sau loc de muncă are niște indicatori de performanță, ăia sunt relevanți în contextul ăsta. s-ar putea să fie bine că faci cyber loafing, inclusiv că îți cumperi o pereche nouă de pantofi", explică Alexandru Negrea, consultant social media.

Ce este „Bore-out"

Unii angajați - chiar mulți - ajung să lucreze efectiv doar jumătate din orele de muncă, spun consultanții.

„În regulă se spune foarte clar că ar trebui din opt ore pe zi, șase să le lucrăm. În realitate, ne bucurăm dacă sunt patru", explică Aida Chivu, consultant resurse umane.

Un fenomen nou, „Bore-out",  apropiat de „Burn-Out" a fost identificat de specialişti în rândul angajaților.

Concret, „Bore-out" apare în momentul în care oamenii nu mai găsesc sens și motivație în munca lor, iar la serviciu sunt apatici. Ajung astfel să se refugieze în Internet.

Notificările creează o dependență de telefon și de social media prin faptul că, constant îți lasă senzația că se întâmplă ceva pe Internet și ca nu cumva să pierzi chestia aia", explică  Alexandru Negrea.

Este și motivul pentru care angajatorii din mai multe ţări iau în calcul fie să ofere activităţi relaxante la locul de muncă, fie să reducă săptămâna de lucru la patru zile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite