Titi Aur, avertisment dur pentru șoferii teribiliști: „Este foarte urât, sunt scene groaznice, nu oricine rezistă!”

0
Publicat:

Expert în conducere defensivă și fost campion de raliuri, Titi Aur a descris scenele groaznice de la accidentele rutiere grave, în speranța de a-i responsabiliza pe șoferii teribiliști din trafic. Specialistul spune că imaginea unui accident, ceea ce nu se vede la TV, este groaznică.

De multe ori, specialistul a atras atenția că mașina este o armă. Acum, pentru a-i avertiza pe șoferi despre accidentele înfiorătoare pe care le pot produce, Titi Aur a analizat mai multe clipuri video cu accidente care au avut loc pe şosele sau care au fost evitate la limită.

Titi Aur, fost pilot de raliuri FOTO Adevărul
Titi Aur, fost pilot de raliuri FOTO Adevărul

Expertul avertizează că imaginea unui accident de circulaţie este extrem de dură. 

"Accidentul de circulaţie este urât. Am mai spus şi o să mai spun asta. Mortul este urât, în general. Mortul din accidentele de circulaţie este foarte urât. Chiar dacă dă rău la televizor asta. Mortul din accidentele de circulaţie este rupt, îi curge sânge. Sunt scene groaznice. Nu oricine rezistă să se apropie de un accident groaznic, urât", a spus Titi Aur la DC Conducem

Totodată, expertul a făcut referiri şi asupra intervenţiei pentru acordarea de prim-ajutor. "Trebuie să ne luăm inima în dinţi, sau mai bine nu ne băgăm deloc. Că decât să fim şi noi resuscitaţi, la rândul nostru, că ni s-a făcut rău sau ceva, mai bine stăm deoparte. Dar dacă ştii cât de cât puţin prim-ajutor, şi ai tărie, poţi salva o persoană". 

Eurostat: România, cea mai ridicată rată din UE a deceselor cauzate de accidente rutiere

Numărul persoanelor din Uniunea Europeană decedate în accidente rutiere a crescut cu 6% în 2021, comparativ cu 2020 (după un declin semnificativ în ultimul deceniu), iar cea mai ridicată rată a deceselor în urma accidentelor rutiere s-a înregistrat în România (93 de decese la un milion de locuitori).

Depăşirea vitezei legale rămâne, anual, în topul cauzelor care produc cele mai multe accidente rutiere grave în România.

Comparativ cu populaţia fiecărui stat membru UE, cea mai scăzută rată a deceselor cauzate în 2021 de accidentele rutiere s-a observat în Malta (17 de decese la un milion de locuitori), Suedia (20) şi Danemarca (22), iar cea mai ridicată rată s-a înregistrat în România (93 de decese la un milion de locuitori), Bulgaria (81) şi Letonia (78), arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În 2021, numărul total al persoanelor din Uniunea Europeană care au murit în accidente rutiere s-a situat la 19.917, faţă de 18.834 în 2020. Scăderea din 2020 a fost determinată în mare parte de impactul restricţiilor impuse în timpul pandemiei asupra transportului de pasageri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite