Tătaru: Spitalele au aparate care diferenţiază gripa de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sănătăţii spune că spitaleele de infecţioase au aparate care diferenţiază infecţiile între ele
Ministrul Sănătăţii spune că spitaleele de infecţioase au aparate care diferenţiază infecţiile între ele

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, susţine că spitalele de boli infecţioase au aparatura necesară şi testele care pot face diferenţa între infecţia cu virusul gripei sezoniere şi cea cu noul coronavirus.

”Da! În acest moment avem şi aceste aparate. Am avut discuţii cu secţiile de boli infecţioase pentru achiziţionarea testelor şi aparatelor care detectează în acelaşi timp şi gripă şi COVID, a declarat Nelu Tătaru pentru Digi24. 

Ministrul Sănătăţii a mai spus că la UPU vor fi introduse teste rapide de depistare a infecţiei cu SARS-CoV-2 pentrru a se evita aglomeraţia şi a permite un triaj rapid al bolnavilor. ”Orice pacient trebuie să aibă dreptul la un consult, nu să fie plimbat cu ambulanţă. Voi milita că un pacient să nu stea într-o ambulanţă, ci să stea în UPU 2-3 ore pentru evaluare şi apoi dirijat în funcţie de afecţiunea sa”, a mai spus Tătaru. 

Cât priveşte perioada Sărbătorilor de iarnă, petrecrea acestora va depinde de comportamentul nostru, al tuturor. ”Avem măsuri coercitive, legislaţie, cred că lucrurile trebuie să între pe un făgaş normal, fiecare avem componentă noastră în această lupta, doar împreună reuşim. Sistemul medical îi va primi, dar suntem obosiţi, suntem uzaţi. Suntem după 8 luni de zile. Cred că populaţia e secretul şi esenţă acestei pandemii.”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite