STUDIU Demenţa va deveni o boală de 1.000 de miliarde de dolari în 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
58% dintre persoanele cu demenţă trăiesc în ţări cu venituri mici şi medii
58% dintre persoanele cu demenţă trăiesc în ţări cu venituri mici şi medii

Costurile economice şi sociale ale demenţei vor creşte de la 818 miliarde de dolari pe an în prezent la 1.000 de miliarde de dolari peste trei ani, conform unui raport recent, citat de Agerpres.

Potrivit Centrului britanic Alzheimer's Disease International (ADI), la fiecare 3,2 secunde este depistat un caz nou de demenţă, boală care va reprezenta o provocare serioasă pentru guvernele lumii. 

„Creşterea costurilor globale ale demenţei va pune provocări serioase pentru sistemele medicale şi sociale din întreaga lume”, a declarat Marc Wortmann, directorul ADI, care a făcut un apel către guverne să demareze politici pentru a rezolva această problemă.

Studiul arată că în prezent 46,8 milioane de persoane suferă de demenţă, însă cifra ar urma să se tripleze până în 2050 la 131,5 milioane. 

În plus, studiul susţine că în prezent 58% dintre persoanele care suferă de demenţă trăiesc în ţările cu venituri mici şi medii, dintre care 22,9 milioane în Asia. Cu toate acestea, prognozele arată că procentajul va creşte la 68% în 2050.

„Autorii studiului au plecat de la costurile globale actuale ale demenţei şi au ajuns la concluzia că în 2018 aceste costuri vor ajunge la 1.000 de miliarde de dolari, şi chiar la 2.000 de miliarde de dolari până în 2030”, se arată în studiu. 

În consecinţă, autorii au făcut un apel către Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi guverne să-şi intensifice investiţiile în studierea demenţei şi să adopte politici care să încurajeze populaţia să adopte un stil de viaţă care să reducă riscul demenţei pe termen lung.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite