Foto Șase copii palestinieni din Fâșia Gaza, grav afectați medical, aduși și tratați în România

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe, în colaborare cu alte instituții ale statului român și în coordonare cu mecanismele instituite la nivelul Uniunii Europene, a participat miercuri, 6 noiembrie, la operațiunea de evacuare medicală urgentă a șase copii palestinieni din Fâșia Gaza, grav afectați de lipsa accesului la tratament medical adecvat, alături de 15 membri de familie.

Copii palestinieni in romania (4) jpeg

România și-a oferit asistența și sprijinul pentru cei șase pacienți vulnerabili, având în vedere situația  umanitară și medicală extrem de dificilă din Fâșia Gaza, supraaglomerarea spitalelor din această zonă, precum și faptul că accesul la tratament medical este grav afectat de situația de securitate și războiul care este în desfășurare.

După sosirea în România, cei șase copii și familiile lor vor beneficia de sprijinul instituțiilor competente române și al unor organizații non-guvernamentale, care vor asigura asistența medicală și psihologică necesară pentru recuperarea acestora, în condiții de siguranță.

”România își menține angajamentul de a coopera cu partenerii locali și internaționali în încercarea de a atenua efectele crizei umanitare asupra civililor palestinieni din Gaza. România a fost angajată constant, încă de la începutul actualei crize, în toate demersurile de sprijin umanitar în Gaza, atât în ceea ce privește trimiterea de asistență și produse umanitare, cât și în demersurile de evacuări umanitare. Operațiunea fost realizată cu implicarea Ministerului Afacerilor Externe, inclusiv cu sprijinul Ambasadei României la Tel Aviv, a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, a Ministerului Apărării Naționale,  Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul de Situații de Urgență și a Ministerului Sănătății,  pentru realizarea tuturor activităților de preluare, transport în România, prin intermediul forțelor aeriene române, cazare și asigurare a tratamentului și îngrijirii adecvate în condiții de siguranță”, potrivit Ministerul Afacerilor Externe.

Operațiunea complexă a fost susținută financiar și operațional de Mecanismul de Protecție Civilă al Comisiei Europene, în strânsă coordonare cu Organizația Mondială a Sănătății și cu autoritățile locale relevante.

Aceasta este a doua acțiune de acest fel realizată de România, la începutul lunii octombrie 2024 fiind evacuați 8 pacienți pediatrici și 24 de aparținători ai acestora.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite