Revoluţia escrocilor. "Decembrie '89", confiscat de o bandă de infractori
0Liderii luptătorilor din decembrie 1989 au compromis cuvântul „revoluţionar”. Trei dintre aceştia sunt condamnaţi penal pentru fraudă. În afară de ei, mii de români au obţinut certificate de revoluţionar prin mărturii mincinoase şi s-au bucurat de indemnizaţii lunare susţinute din bani publici.
Revoluţia de acum 24 de ani a scos în stradă mii de oameni curajoşi care au sfidat armele Armatei şi ale Securităţii. Majoritatea celor care au făcut Revoluţia din convingere n-au pretins bani pentru faptele lor. Dar în spatele acestora s-a ascuns o „armată” de impostori.
Sprijiniţi de politicieni, care i-au folosit drept masă de manevră în campanii electorale, mii de falşi revoluţuionari au căpuşat statul român vreme de 20 de ani. Gloria lor a apus. Noi nuclee de revoluţionari tineri vor să schimbe România. Vocile celor vechi au ajuns să nu mai fie deloc auzite. Statul nu le mai dă bani, ei continuă să ceară bani, protestele lor au devenit derizorii. Câţiva lideri ai revoluţionarilor au ajuns prin puşcării sau sunt daţi în urmărire internaţională.
Dorin Lazăr Maior, preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor, a fost condamnat definitiv, în urmă cu o lună, la şapte ani de închisoare cu executare, pentru şantaj, în dosarul "Romexterra". În acelaşi dosar a mai fost condamnată la trei ani de închisoare şi Florina Aprofirei, secretara lui Maior, care avea 10 ani la Revoluţie, dar a beneficiat de indemnizaţie de luptător cu merite deosebite. Dorin Lazăr Maior a fugit din ţară înainte de sentinţă iar acum este dat în urmărire internaţională. Maior a fost condamnat pentru că a şantajat doi oameni de afaceri braşoveni, unul dintre ei fiind fostul director adjunct de la Romexterra Bank Braşov. Maior i-a ameninţat pe cei doi oameni de afaceri că, dacă nu primeşte de la fiecare câte un milion de lei, va face public modul în care banca respectivă acordă credite.
Au făcut averi din "Legea Recunoştinţei"
Emilian Cutean, fost şef al Secretariatului de Stat pentru problemele Revoluţionarilor, ispăşeşte o condamnare de 5 ani, în Penitenciarul Jilava. La 7 februarie 2012, Cutean a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. Cutean a fost acuzat că în anul 2004, în ultimele luni ale guvernării Adrian Năstase, pe când era secretar de stat al revoluţionarilor din decembrie 1989, a alocat asociaţiei de revoluţionari pe care o conducea suma de 85.500 de euro de la bugetul de stat, folosind o parte din bani în scopuri personale.
George Costin, de asemenea fost secretar de stat pentru problemele revoluţionarilor, a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru constituire de grup infracţional organizat, pentru trafic de influenţă şi pentru spălare de bani. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi alţi zece inculpaţi, între care membri ai asociaţiei de revoluţionari "Metrou" şi rude ale fostului secretar de stat.
Costin i-a forţat pe membrii asociaţiei de revoluţionari “Metrou” să-i aloce o cotă parte din indemnizaţiile oferite de stat revoluţionarilor. Procurorii DNA au constatat că George Costin a obţinută o sumă totală de 9.453.390 de lei, din care 2.470.000 de lei au fost viraţi în conturile proprii.
"Eutanasierea revoluţionarilor!"
Anul acesta, Guvernul României făcut public faptul că va anula peste 3.000 de certificate de revoluţionar dobândite ilegal. Printre cei vizaţi se află persoane care aveau sub 14 ani la Revoluţie, foşti colaboratori ai Securităţii şi foste cadre militare. De asemenea, se urmăreşte anularea certificatelor fabricate de George Costin, întrucât au fost eliberate contra cost.
“Adevărul” a arătat că statul a cheluit, în ultimele două decenii, peste două miliarde de euro pentru a susţine privilegiile revoluţionarilor. Numărul acestora a crescut de peste zece ori în intervalul 1992 – 2010.
În 2011, Guvernul Boc a anulat indemnizaţiile luptătorilor remarcaţi (marea masă a revoluţionarilor). Au mai rămas în plată doar cei răniţi în Revoluţie, cei care şi-au pierdut rude în decembrie 1989 şi revoluţionarii pensionari.
De atunci, la fiecare comemorare a Revoluţiei, “luptătorii cu merite deosebite în Revoluţie” fac scandal că nu li se acordă recunoştinţa financiară pe care o solicită. Dumitru Dincă, un alt lider al revoluţionarilor, a strigat, recent, în Parlamentul României, că va cere premierului Ponta eutanasierea revoluţionarilor, în semn de protest faţă de tăierea indemnizaţiilor lunare care, până în 2011, ajungeau la 2.000 de lei: “Nu mai avem nevoie de bani, de sănătate, de nimic. Avem nevoie de un singur lucru: vom face câte o cerere adresată domnului Ponta să ne aprobe eutanasierea. Nu mai avem nevoie de bani, omorâţi-ne!”