Revelionul la munte, un sac de bani. Cât costă să petreci Sărbătorile de iarnă ca pe vremuri

0
Publicat:

La fel ca în fiecare an, foarte mulți români caută deja cazare la munte pentru a-și petrece noaptea de Revelion într-un minisejur. Bucovina este prin tradiție o destinație de top a Sărbătorilor de iarnă.

Munte iarna FOTO Shutterstock
Munte iarna FOTO Shutterstock

Pentru un sejur de patru nopți, într-o cabană la munte, trebuie să scoți din buzunare o sumă considerabilă de bani. Cu toate acestea, proprietarii vin cu diferse oferte și tradiții pentru a atrage clienții.

Noapte dintre ani, mai scumpă ca niciodată

Cei care doresc să petreacă noaptea dintre ani la munte trebuie să știe că, de cele mai multe ori, pachetele oferite de proprietari includ nu mai puțin de patru nopți de cazare.

În Bucovina, în apropiere de Gura Humorului, proprietarii solicită suma de 4.000 de lei pentru patru nopți de cazare. Totodată, cei care doresc au și posibilitatea de a închiria integral unitatea de cazare.

La noi, prețul unei camere de două persoane este de 4.000 de lei pentru patru nopți. Cabana are șapte camere și poate fi închiriată integral, pentru suma de 28.000 de lei, ce mai poate fi negociată puțin. Dar deja vorbim despre rezervări pentru anul viitor, deoarece cabana a fost rezervată pentru Revelionul 2024 din luna februarie a acestui an. În general, cine vine o dată va încerca să se întoarcă și în anii următori", a declarat Ștefan, proprietarul unei pensiuni din Bucovina.

Clienții, atrași cu tradiții și plimbări cu sania

Pe lângă cele patru nopți de cazare, pachetele conțin și diverse tradiții, dar și plimbări în natură. Astfel, cei care aleg să petreacă Sărbătorile de iarnă la munte vor avea parte de surprize plăcute din partea proprietarilor.

În această sumă de bani intră mesele festive, dar și prezentarea unor tradiții care sunt pe cale de dispariție în unele zone ale țării. Vom avea coruri de colindători, de urători și vom organiza plimbări cu sania trasă de cai. Cei care aleg să petreacă sărbătorile la munte cu siguranță nu vor regreta, chiar dacă suma solicitată poate să pară exagerată", a adăugat proprietarul cabanei din Bucovina.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite