Raed Arafat: Această boală s-a dovedit a fi mult mai mult decât au zis unii la început, decât o simplă gripă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat
Raed Arafat

Medicul Raed Arafat afirmă, despre COVID-19, că s-a dovedit a fi "mult mai mult decât au zis unii la început, decât o simplă gripă”. El spune că sunt pacienţi care au avut virusul, s-au negativat la testare, însă au rămas cu sechele de lungă durată, despre care nu se ştie încă dacă vor fi permanente. În acest context, Arafat recomandă evitarea întâlnirilor cu familia extinsă ori cu prietenii, dar şi a călătoriilor.

Raed Arafat a afirmat din nou, miercuri, că păstrarea regulilor de igienă şi distanţare fizică faţă este esenţială pentru a evita riscul de îmbolnăvire. El spune că, de sărbători, cei care nu pot renunţa la întâlnirea cu familia extinsă pot alege o "soluţie de mijloc”, respectând, totuşi, toate regulile. 

"Poate te duci, duci o mâncare, duci ceva, discuţi cu ei şi ai plecat. Dar asta înseamnă cu mască şi cu distanţare şi cu respectarea tuturor regulilor. Pentru cei care nu pot amâne aceste întâlniri şi să se abţină, poate că asta este o soluţie de mijloc, să zicem. Este o soluţie de mijloc în care te duci, vizitezi, dar nu te întinzi la masă, duci ce ai de dus, mâini dezinfectate, ai mască, e distanţă între voi şi după asta se separă lumea pentru că riscul este semnificativ, este serios, nu este de glumit cu el şi această boală s-a dovedit a fi mult mai mult decât au zis unii la început, decât o simplă gripă. Nu este o simplă gripă. Este o boală destul de serioasă, cu impact destul de serios asupra corpului. Până şi cei care se vindecă şi devin negativi rămân cu sechele de lungă durată, care nici nu ştim cât de lungă va fi durata lor şi dacă vor fi permanente. Aşa că mai bine evităm decât să ne expunem şi să-i pierdem pe cei dragi sau să ne punem viaţa în pericol”, a afirmat Raed Arafat, la Digi 24.

El a precizat că oamenii trec printr-o "situaţie de anormalitate, care necesită soluţii deosebite”.

Arafat a spus că nu este recomandabil ca oamenii să plece de acasă, în concediu, de sărbători, arătând că regulile trebuie respectate şi că "organizarea unei petreceri de Anul Nou, cu regulile care sunt acum, va fi foarte greu”. 

În ceea ce priveşte situaţia turiştilor cazaţi în unităţi hoteliere, el a airmat că aceştia se pot aştepta să stea la masă şi să mănânce, nu la petreceri. El a atras atenţia şi asupra situaţiei hotelurilor care au cazează turişti mulţi, având restaurant cu o capacitate redusă, care poate funcţiona doar parţial, conform regulilor. 

"Gândiţi-vă că aceşti oameni trebuie să meargă la rând să mănânce”, a explicat şeful DSU, el menţionând că din aglomeraţiile care se pot realiza în restaurante se pot produce infectări în cazul unui număr mare de persoane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite