Pagina Cititorului: „Un ziar echidistant“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mirel Oltean (42 de ani) s-a abonat la ziarul „Adevărul“ pentru că îl priveşte drept cea mai obiectivă publicaţie de pe piaţă. Apreciază cel mai mult paginile de educaţie şi cultură.

 „Aceste domenii sunt primordiale pentru un om. Există atâtea cărţi de bucate, care te învaţă cum să găteşti, dar aproape niciuna nu-ţi spune cum să foloseşti corect tacâmurile. În plus, interviuri cu oameni culţi din educaţie, cultură sau sport, iată un gen jurnalistic pe care îl prefer", explică Mirel Oltean.

Fost militar, acesta consideră că nici persoanele de vârsta a treia nu trebuie neglijate în presă. „Cred că, din acest punct de vedere, este cel mai obiectiv şi echidistant ziar. Îmi place că nu se abordează politică, iar dacă s-ar face acest lucru aş prefera să fie evidenţiaţi politicienii independenţi, cu propria bucătărie, cu valorile sale personale, nu cu susţinerea şi convingerile partidului", a mai spus Mirel Oltean.

Editorialul cititorului: Elevi români, vă ordon, treceţi Bacu'!

Veştile de pe frontul Bacalaureatului lui 2011 au fost dincolo de orice îndoială: s-a căzut pe capete, pe clase, chiar şi pe licee. Niciodată nu a curs atâta cerneală prost folosită.

Concluzia domnului Funeriu a fost funebră: aceste rezultate arată (de parcă nu ştiam deja) „oglinda societăţii noastre de azi". Opoziţia nu s-a putut abţine să nu ne pipăie electoral şi de data asta, susţinând, prin vocea dnei Ecaterina Andronescu,  că subiectele de olimpiadă de la cele trei probe şi ochiul inuman al camerelor de supraveghere ar fi inhibat asalturile cognitive ale elevului. Recitaţia politică a bătut câmpii la fel de social-democrat cu dl Ponta, accentuând plicticos că Bacalaureatul de anul acesta a fost o acţiune vindicativă a Puterii, care a ţinut să demonstreze „că a avut dreptate Traian Băsescu când a zis că şcoala scoate tâmpiţi". 

 Ambuscada Bac-ului a întâmpinat rezistenţa belicoasă a liceenilor, organizaţi imediat în formaţia de 6 din 10, care şi-au arborat suduiala şi flegma-graffiti în vecinătatea listelor cu cei căzuţi („M..e lui Funeriu").

Impotenţii politic de clasa a XII-a au aflat, în sfârşit, că au un ministru al învăţământului. Interesant sau nu, în urmă cu două luni, dna Adriana Săftoiu mărturisea că nicio agendă politică a unui partid nu e câtuşi de puţin afectată de segmentul social mai tânăr (18-32 de ani) al României pentru un singur şi important motiv: nu votează! În schimb, înjură şi pasează, împiedicându-se de plâns, vina sistemului care (vezi Doamne!) i-a compromis orice tentativă de pregătire serioasă. Mihai Lăzărescu

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite