Pagina cititorului: „Sunt cu un pas în faţa tuturor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Annabell (28 de ani) spune că este la zi cu ştirile pentru că ea citeşte în fiecare dimineaţă „Adevărul“.

„Este un ziar care mă ajută să fiu cu un pas în faţa tuturor. Citesc acest cotidian de mai bine de doi ani şi cred că am făcut cea mai bună alegere. Răsfoiesc mai întâi articolele despre evenimentele la zi şi îmi place să trag cu ochiul şi la cele de sport, chiar dacă nu sunt o microbistă înrăită", a adăugat Annabell.

A reuşit să-şi facă o bibliotecă de invidiat cu ajutorul volumelor apărute cu ziarul nostru. A citit colecţia „Pictori de geniu" şi spune că a fost foarte încântată de seria „Marile Minuni ale Lumii".

Tânăra declară că nu ar renunţa pentru nimic în lume la cotidianul care-i aduce zilnic cele mai proaspete informaţii.

Editorialul cititorului: Austeritatea impusă şi bunăstarea ostentativă

După cum vedeţi, austeritatea e din nou la modă deşi, la nivel oficial, noi am ieşit de mult din criză, iar recesiunea se zvârcoleşte sub loviturile năucitoare ale cavalerilor dreptăţii din zilele noastre. Austeritatea este, deci, o iluzie, o părere, un zvon lansat de rău-voitori. Aşa o fi? Aparent, da, pentru că, după cum se spune, nu-i bine să vorbeşti despre funie în casa spânzuratului. La drept vorbind, austeritatea, ca fenomen de masă, pe care unii îl ignoră şi nu-l simt, e şi consecinţa şi reversul dezmăţului financiar al noii nomenclaturi apărute în România în ultimii 21 de ani.

Îmi aduc amine cum, nu cu mulţi ani în urmă, presa timpului publica articole, cronici şi fotografii despre acest dezmăţ ostentativ al unor demnitari. Unul dintre ei îi făcuse câinelui un coteţ confort I, cu termopane, izolare termică şi mobilier adecvat, într-o perioadă în care mulţi români, când venea vorba de bunăstarea financiară, trăgeau mâţa de coadă. Un alt demnitar, la fel de inventiv, cumpărase pentru odrasla sa un căruţ de milioane, în timp ce şeful său acuza primele semne de fobie faţă de forţele obscure şi malefice ale Securităţii. Dar grandomania şi excesele se plătesc, în România, de către cei mulţi, suferinzi, din păcate, de toleranţă şi pasivitate. Austeritatea impusă altora, în situaţii de nevoie generalizate, e un semn de evident egoism, căci, aşa cum spunea Nicolae Iorga, „mulţi apreciază numai iubirea pe care o au pentru ei înşişi".  Dorin Arghir

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite