Pagina cititorului: „Foarte multe informaţii regionale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azi: Cosmin Pascu (Hunedoara)
Azi: Cosmin Pascu (Hunedoara)

Hunedoreanul Cosmin Pascu a luat decizia de a se abona la ziarul „Adevărul“ în urmă cu doi ani.

„Am abonament atât eu, cât şi fratele meu. Consider că este cel mai bun ziar de pe piaţă. Este complet şi îmi oferă toate informaţiile de care am nevoie. Citesc cu mult interes paginile de sport şi urmăresc informaţiile legate de judeţul Hunedoara", spune Cosmin Pascu.

În opinia acestuia, cotidianul „Adevărul" are cel mai divers conţinut editorial. „Comparativ cu alte ziare naţionale, în «Adevărul» găsesc foarte multe informaţii regionale şi chiar locale, iar acest tip de informaţii sunt, în mod clar, din zona mea de interes. De asemenea, paginile de politică externă sunt foarte bine realizate şi mi se par atractive", a spus tânărul.

Editorialul cititorului: E Justiţia inocentă?

În ultimul timp s-au petrecut la noi lucruri care vor da bătăi de cap mai-marilor Justiţiei, dacă nu cumva au devenit, între timp, imuni la astfel de cazuri. E vorba de tragica întâmplare de la Giurgiu, unde baschetbalistul american Chauncey Hardy (23 de ani) pusese umărul la ridicarea prestigiului sportiv al acestei urbe, un fel de loc unde nu se întâmpla nimic, în afară de intensul trafic estival de peste „Podul Prieteniei" şi de oribila poveste cu şpaga de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pare curios că românul are o vorbă cam pentru tot ce iese din sfera normalului, căci „peştele de la cap se-mpute".

Asta o ştiam noi, mai de mult, dar acum avem dovada palpabilă. Având în vedere antecedentele, e greu de prevăzut cum va reacţiona Justiţia noastră la aceste întâmplări, care, aparent, nu au nicio legătură între ele. Ba, dimpotrivă, cred că au, dacă le raportăm la statul de drept pe care pretind unii politicieni că îl avem.  Dacă România ar fi cu adevărat un stat de drept, aceste cazuri, ca şi altele care s-au petrecut la noi în decursul acestor ani de tranziţie, nu ar fi fost posibile sau, în orice situaţie, s-ar fi întâmplat sporadic şi cu totul întâmplător. E clar pentru noi toţi că hoţii, criminalii şi corupţii nu mai au nicio reţinere să facă ceea ce ştiu cel mai bine când văd ce se întâmplă în jurul lor. Eludarea legii şi aplicarea ei diferenţiată au devenit situaţii obişnuite, acceptate tacit într-un cerc vicios, în care e cvasiprezent şi factorul politic.

Scriitorul francez Albert Camus spunea: „Nu pot condamna în mod absolut decât cei care ar fi inocenţi la modul absolut". Dar e greu de crezut că ar putea exista judecători neprihăniţi, şi mai ales la modul absolut. Şpaga de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie mă face să cred că nici la modul relativ nu avem aşa ceva.  Dorin Arghir

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite