Medicul pediatru Mihai Craiu avertizează cu privire la numărul tot mai mare de cazuri confirmate cu coronavirus la copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Craiu, medic pediatru, a vorbit despre un nou fenomen care apare în spitale, cu privire la numărul tot mai mare de îmbolnăviri cu coronavirus în rândul copiilor.

Medicul a precizat că cei mai mulţi copii confirmaţi cu coronavirus se îmbolnăvesc de acasă, de la părinţi. Situaţia este din ce în ce mai periculoasă pentru copiii care au şi alte afecţiuni mai grave. Este foarte important ca părinţii să nu îşi trateze copiii fără opinia avizată a medicului, a mai precizat Mihai Craiu, conform Digi24.

"Problema este că acum au început să se îmbolnăvească şi copiii care stau numai acasă. Copii care au şi comorbidităţi - o boală neurologică, obezitate, astm, care iau citostatice. Adică exact acei copii care iau (infecţia - n.r.) de la părinţii lor, de la rudele lor, pentru că transmisia în rândul comunităţii este foarte mare şi adulţii nu respectă regulile. Vorbesc de copii care nu ies din casă, nu merg la şcoală, nu sunt expuşi la nimic. (...) Mesajul este unul de responsabilizare: dacă nu ne pasă, şi nu credem, şi suntem covidosceptici pentru noi, trebuie să ne gândim la copii la fel de mult ca şi la bunici şi să luăm măsurile care se impun", a declarat mediul pediatru, Mihai Craiu.

Medicul Mihai Craiu avertizează, în special, că pentru copii sunt mai puţine locuri în spitale decât pentru adulţi, iar cei care suferă de boli cronice au riscuri mai mari să facă o formă gravă de Covid-19. 

Toţi copiii din spitalele pediatrice sunt testaţi pentru Covid, conform precizările medicului. Cei testaţi pozitiv sunt transferaţi la Spitalul Matei Balş, acolo unde sunt disponibile locuri şi pentru copiii infectaţi cu noul coronavirus.

"Imensa majoritate a copiilor care fac forme uşoare nu au nevoie decât de antitermice. Părinţii, înainte de a se panica, dacă simt nevoia de a vorbi cucineva calificat, să sune la medicul de familie, să sune la acele numere verzi şi să stea liniştiţi, pentru că, atâta vreme cât nu există semne clinice, copiii nu au nevoie de medicaţie preventivă cu diverse tipuri de antibiotice - în mod categoric la o boală virală antibioticele nu ajută şi în niciun caz în automedicaţie; dacă ni le scrie medicul, da. Dacă se agravează, la spital", a mai precizat dr. Craiu la Digi24.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite