Lumea lui Harry Potter, în Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au urmărit cu sufletul la gură numerele de iluzionism
Copiii au urmărit cu sufletul la gură numerele de iluzionism

Magicieni, fachiri şi iluzionişti din toată ţara îi uimesc pe cei mici la Festivalul de Magie. Câteva dintre şcolile sibiene au renunţat la unele cursuri pentru a-i aduce la teatru pe elevii din clasele I-IV. Copiii au fost captivaţi de numerele de iluzionism.

Teatrul de Comedie din Bucureşti a adus, ieri-dimineaţă, pe scena Teatrului „Gong" din Sibiu, un spectacol de magie şi iluzionism special conceput pentru copii, intitulat „Kids Magic Show". Timp de peste o oră, micuţii l-au urmărit pe iepurele Bocănilă cum apare şi dispare dintr-un joben, s-au minunat când prinţesele şi crăiesele fantastice apăreau în rochii din mătase fină şi când un clovn împletea şi desfăcea iţe în faţa lor fără să le atingă.

Acesta a fost doar începutul celei de-a treia ediţii a Festivalului de Magie de la Sibiu, un eveniment pentru care, ieri-dimineaţă, câteva dintre şcolile sibiene au renunţat la unele cursuri pentru a-i aduce la teatru pe elevii din clasele primare. „Festivalul din acest an se bucură de prezenţa unor artişti renumiţi pe plan mondial şi îşi propune să prezinte publicului sibian, ca un cadou de Sărbători, spectacole de magie, animaţie, iluzionism, mentalism, fachirism şi scamatorii", spune Franciska Coman, impresarul Teatrului Gong.

„hipnotizaţi" de artiști

Teatrul de Comedie este prima şi unica iniţiativă de acest gen din România. Nimeni nu a mai avut curajul să facă din numerele de magie şi iluzionism un teatru de sine stătător, cu spectacole concepute pe fiecare gen sau tip de magie.

„La fiecare spectacol de magie se creează în public un fel de hipnoză în masă. Dar nu este o hipnoză obişnuită, aşa cum ne-o imaginăm noi, ci o transă de bucurie în care cad toţi spectatorii. Apare un fel de magie, o bucurie generală ruptă, parcă, din altă lume. Nimic nu mai e real. Astfel de momente se întâlnesc numai la spectacolele de magie şi iluzionism", spune Andrei Teaşcă, fondator, impresar, director, actor şi magician la Teatrul de Comedie din Capitală.

„Teatrul de Magie a fost înfiinţat în 2008. Am făcut, mai întâi, o încercare de a aduce în România iluzionismul teatral, adică acea formă de spectacol în care personajul este un magician. Am avut succes şi am hotărât să înfiinţăm acest teatru. Acum mă lupt din greu ca el să devină o instituţie bugetară", explică Teaşcă.

Adrenalină pentru cei mari

Şi adulţii au parte de spectacole unice, zilele acestea, în Sibiu. Diseară, trecătorii din Piaţa Mare vor da nas în nas cu nişte năzdrăvani cocoţaţi pe picioroange care îşi vor face numerele de magie la câţiva metri înălţime.

Capul de afiş al festivalului îl ţine însă maestrul magician Christianis, care va închide, mâine-seară, festivalul cu un spectacol de magie şi iluzionism unic. Pe lângă programe diversificate de magie, Christianis practică şi numere de fachirism, în care îşi pune viaţa în pericol, mergând pe cioburi, înghiţind flăcări şi multe alte numere cu grad ridicat de pericol, dar şi programe cu reptile, scorpioni, tarantule, papagali şi porumbei.

Christianis este singurul magician din România care foloseşte scorpioni imperiali în numerele de magie, deşi înţepătura acestora poate fi deosebit de periculoasă.

Festivalul se va încheia  mâine-seară, iar biletele costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi şi studenţi.

"La fiecare spectacol de magie se creează în public un fel de hipnoză în masă. Apare un fel de magie, o bucurie generală ruptă, parcă, din altă lume. Nimic nu mai e real."
Andrei Teaşcă
magician la Teatrul de Comedie

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite