Ludovic Orban: Faptul că ne apucăm noi să testăm acum 10.000 de persoane este o poveste VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban spune că, în perioada următoare va fi crescută capacitatea de diagnosticare
Ludovic Orban spune că, în perioada următoare va fi crescută capacitatea de diagnosticare

Premierul Ludovic Orban a avut vineri dimineaţa la Ministerul Sănătăţii o întâlnire de lucru cu noul ministrul al Sănătăţii Nelu Tătaru.

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că există criterii clare şi proceduri privind testarea oamenilor pentru infecţii cu coronavirus, precizând că personalul medical are prioritate şi cei care sunt vizaţi de anchetele epidemiologice. Faptul că ne apucăm noi să testăm acum 10.000 de persoane este o ”poveste”, a declarat Orban.

Premierul a mai spus că de săptămâna viitoare ”vom creşte capacitatea de testare, (...) capacitatea noastră de diagnosticare va creşte constant, pe de altă parte, repet că nu putem stabili persoanele care sunt diagnosticate aleator, există o procedură, există criterii de prioritizare. Să selectăm noi 10.000 de oameni sunt poveşti”, arată hotnews.ro. Orban a mai spus că România nu a fost pregătită şi că, până acum, capacitatea de diagnosticare a fost redusă. El a mai susţinut că numărul de decese înregistrat în România este relativ mic.

Premierul a precizat că ”spitalele sunt de mai multe subordonări”, iar multe probleme au apărut în teritoriu, adăugând însă că nu vrea să dea vina acum pe autorităţile locale.

La rândul lui, noul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că la nivel local trebuie schimbate proceduri legate de gestionarea crizei Covid-19, care apoi trebuie şi respectate.

Declaraţia vine în condiţiile în care câteva spitale din ţară au devenit focare de Covid-19 şi zeci de cadre medicale au fost infectate.

„La nivel local trebuie schimbate multe lucruri, trebuie reiniţiate anumite proceduri pentru autorităţile locale, pentru cadrele medicale, şi trebuie respectate”, a spus Nelu Tătaru, care a fost până ieri la Suceava, unde pest 170 de cadre medicale şi pacienţi au fost confirmaţi cu Covid-19.

„Noi ca minister avem două direcţii: una urgentă, prevenţia şi tratarea cazurilor de coronavirus, şi a doua - tratarea pacienţilor care au alte afecţiuni”, a spus el, arată digi24.ro.

Vor veni săptămâni şi mai grele, vor fi cazuri dificile, critice, dar vom trece peste şi vom ieşi întăriţi”, a spus el.

Ministrul a adăugat că vor fi asigurate testele pentru cei care intră în protocolul de testare şi că personalul medical va avea prioritate la testare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite