Un medic din R. Moldova a murit de COVID-19. Este al doilea deces provocat de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 79 de ani, care a activat toată viaţa în calitate de medic în sistemul medical de asistenţă urgentă prespitalicească din Republica Moldova, a murit după ce a fost infectată cu COVID-19. Anunţul a fost făcut vineri, 27 martie, de ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

„Este vorba de o doamnă care şi-a dedicat viaţa sistemului medical. O doamnă care a activat foarte mulţi ani în asistenţa medicală”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Ministra a menţionat că pacienta a fost internată în spital pe 19 martie. Aceasta suferea de mai multe boli cronice, precum diabetul saharat şi insuficienţă cardiacă.

Viorica Dumbrăveanu a făcut un nou apel către cetăţeni.

„Astăzi, R. Moldova se confruntă cu o provocare care nu a depins de nimeni dintre noi, cu o provocare mondială. Ceea ce depinde de fiecare dintre noi este care vor fi efectele acestei infecţii pentru mine, pentru familie, pentru societate şi pentru R. Moldova în general. De fiecare din noi depinde cât de protejaţi vom fi, de fiecare din noi depinde cât de protectoare vor fi familiile şi mediul de acasă şi de fiecare din noi depinde cât de repede vom depăşi această dificultate. Stimaţi cetăţeni, ascultaţi de sfaturile care sunt date de medici. Contribuiţi activi la protejarea eroilor zilei de ieri şi de astăzi şi anume a lucrătorilor din sistemul medical”, a spus Dumbrăveanu.

Amintim că, la această oră, în Republica Moldova există 177 de cazuri de COVID-19. Două persoane au decedat, iar două persoane au fost vindecate. Totodată, alte 25 de persoane sunt într-o stare satisfăcătoare şi ar putea fi externate curând.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite