Video Începe construcţia celui de-al doilea lot al Centurii Metropolitane rutiere Cluj-Napoca. Care este valoarea contractului

0
0
Publicat:

A fost semnat luni, 12 mai, contractul pentru construcţia celui de-al doilea lot al Centurii Metropolitane rutiere Cluj-Napoca, cu o lungime totală de 40 de kilometri.

Centura Metropolitană rutieră Cluj-Napoca Foto: Captură video Emil Boc/Facebook
Centura Metropolitană rutieră Cluj-Napoca Foto: Captură video Emil Boc/Facebook

Contractul în valoare de 4,72 miliarde de lei, fără TVA, este derulat de Primăria Cluj-Napoca.

Undă verde pentru derularea unui nou contract de infrastructură mare derulat în parteneriat cu autorităţile locale. A fost semnat astăzi (12 mai n.r.) şi contractul pentru construcţia celui de al doilea lot al Centurii Metropolitane rutiere Cluj-Napoca”, a transmis Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Lotul 2 al Centurii Metropolitane Cluj-Napoca este format din 23,67 km de drum naţional nou, construit la profil de 4 benzi (2 benzi pe sens), la care se adaugă aproximativ 17 km de drumuri de legătură şi se va desfăşura între Nodul Floreşti, Nodul Calea Turzii şi Nodul care asigură conexiunea cu Varianta Ocolitoare Cluj Est. Drumurile de legătură vor permite conexiunea noului sector de Centură cu localităţile din zona periurbană a municipiului Cluj-Napoca, printre care şi comuna Floreşti.

Contractul este finanţat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, în baza unui protocol încheiat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi Asocierea formată din Primăriile Municipiului Cluj-Napoca şi ale comunelor Floreşti, Gilău, Baciu, Apahida. El prevede proiectarea şi execuţia a 40,67 kilometri, în termen de 48 de luni.

Contractul semnat astăzi, cu o asociere de constructori din România, Bulgaria şi Bosnia-Herţegovina, demonstrează încă o dată importanţa colaborării dintre autorităţile centrale şi locale pentru dezvoltarea regiunilor României. Derulatorul acestui contract, în valoare de 4,72 miliarde lei (fără TVA), finanţat prin Programul Transport 2021-2027, este Primăria Cluj-Napoca”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Pe traseu vor fi construite și cinci tuneluri în lungime totală de aproape doi km, 14 noduri rutiere, un pod peste râul Becaş, piste de biciclete cu o lungime totală de 30,35 km. De asemenea, vor fi realizate un Centru Întreţinere şi Coordonare (CIC), un spaţiu de servicii, care va permite ulterior inclusiv construcţia unor spații comerciale, în baza unor contracte de concesiune și două parcări de scurtă durată.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite